Thursday 5 July 2007

1963. godina – MOJA SJEĆANJA – 1. dio





ZLATICA NINIĆ – Kao što sam nagovestila prošli put, 1963. godina donela je našem odredu, da ne zaboravimo, “BORIŠA KOVAČEVIĆ”, veliko priznanje. Ekipa naših planinki, u sastavu: GORDANA NINIĆ, ZLATICA NINIĆ, JASMINKA ALIKADIĆ, SNEŽANA NINIĆ (a imena još dve takmičarke molim da nam neko pomogne, ako ih prepozna), prošla je odlično na Republičkom takmičenju u orijentaciji za 1963. godinu. Prošle smo opštinsko, sresko takmičenje, i završile na Tjentištu. I Republička smotra izviđača se te godine održavala na Tjentištu. Videla sam na blogu da je neko već poslao sliku logora, sa jarbolom u centru. Kao i uvek, podizanje i spuštanje zastave, uz pevanje izviđačke himne “Zakunimo se imenom majke…”, bilo je posebno svečano.
Imam nekoliko slika, da vam dočaram atmosferu ovog izuzetnog događaja, takmičenja. U Foči smo čekali da vojnici dođu po nas, oni su nam uvek pomagali, i napravili ovu sliku za “nezaborav”.

Morali smo podići šatore, sašiti ambleme. Kao što vidite, druženje, pomoć, tako je uvek bilo.

Svi zajedno smo posetili spomenik, grob Save Kovačevića i odneli cveće. Uspon je bio težak, ni silazak nije lak, ali mi smo izviđači. Nije nam bilo teško ni da zapevamo. Možete li zamisliti dok gledate ovu sliku kako je to veličanstven prizor.