Wednesday 27 May 2009

POGODITE KO SU OVE LIJEPE PLANINKE?

Dosta davno, tada popularni izvođač zabavnih melodija Marko Novosel na jednom od tadašnjih festivala izvodio je jednu popularnu pjesmu pod nazivom: "Jedna djevojka mlada, nas tri". U to doba i izviđači su je pjevali dodajući svoje riječi, zavisno da li je bila plavokosa ili crnka. Tako se često čula ova pjesma:

"Jedna djevojka plava (ili crna), nas tri,

Isti dan je zavoljesmo svi,

Kroz naš logor prošla je tada,

Od svih ljepša al' suviše mlada……"


Našem blogu pristigla je i ova fotografija. Nisu njih dvije u izviđačkim uniformama ali su sretne zbog ponovnog susreta.



Ako prepoznajete ove likove i znate o kome se radi, napišite sjećanje na komentarima.

2 comments:

beznadimka said...

Sjecanje me, s obzirom na generaciju, ni ne moze da sluzi, ali slika ima naslov (drzati misa iznad ili "kliknuti")... ;-)

Gorana Jovanović said...

Naravno da znamo ko je na slici: lijevo je Brankica Prica, sada Pavlović a desno Rahela Papo sada Rip. Slika je nastala prošle jeseni u Domu mladih u Sarajevu. Zanimljivo je da obje žive u Kanadi a srele su se nakon mnogo godina u svom sarajevu.!Zanimljivo je i to da su zajedno išle u razred u osnovnoj školi. Brankica je bila "Čičina" planinka a Rahela malo "Čičina" - malo "Borišina" (zbog svog Branka). Brankice, javi se, konačno, vraćaju mi se mailovi! Gorana Jovanović