Wednesday, 27 May 2009

POGODITE KO SU OVE LIJEPE PLANINKE?

Dosta davno, tada popularni izvođač zabavnih melodija Marko Novosel na jednom od tadašnjih festivala izvodio je jednu popularnu pjesmu pod nazivom: "Jedna djevojka mlada, nas tri". U to doba i izviđači su je pjevali dodajući svoje riječi, zavisno da li je bila plavokosa ili crnka. Tako se često čula ova pjesma:

"Jedna djevojka plava (ili crna), nas tri,

Isti dan je zavoljesmo svi,

Kroz naš logor prošla je tada,

Od svih ljepša al' suviše mlada……"


Našem blogu pristigla je i ova fotografija. Nisu njih dvije u izviđačkim uniformama ali su sretne zbog ponovnog susreta.Ako prepoznajete ove likove i znate o kome se radi, napišite sjećanje na komentarima.

2 comments:

beznadimka said...

Sjecanje me, s obzirom na generaciju, ni ne moze da sluzi, ali slika ima naslov (drzati misa iznad ili "kliknuti")... ;-)

Gorana said...

Naravno da znamo ko je na slici: lijevo je Brankica Prica, sada Pavlović a desno Rahela Papo sada Rip. Slika je nastala prošle jeseni u Domu mladih u Sarajevu. Zanimljivo je da obje žive u Kanadi a srele su se nakon mnogo godina u svom sarajevu.!Zanimljivo je i to da su zajedno išle u razred u osnovnoj školi. Brankica je bila "Čičina" planinka a Rahela malo "Čičina" - malo "Borišina" (zbog svog Branka). Brankice, javi se, konačno, vraćaju mi se mailovi! Gorana Jovanović