Tuesday 12 May 2009

GALERIJA USPOMENA br. 3

.
Evo nas opet! Nastavljamo sa objavljivanjem starih fotografija koje smo dobili od naših stalnih saradnika i čitalaca. Neke fotografije smo već objavili ali većinu nismo. Za pojedine imamo komentare ko se nalazi na njima (doduše nepotpune), dok za neke nemamo dovoljno podataka. Upravo zato, pozivamo sve one koji su na fotografijama ili pak prepoznaju svoje prijatelje da nam se jave putem komentara, a njih bismo ukomponovali u ovaj prilog.

Ovog puta objavljujemo primljene fotografije iz 1957. godine.
.
1. Romanija 1957. godine
.
.
Za ovu veoma interesantnu fotografiju nastalu tokom II smotre Saveza izviđača Jugoslavije na Palama, na jednom izletu učesnika na Romaniju, Vladimir Osipov je napisao: "Drugi red, prvi s lijeva Fuad Šišić-Šiške, prvi s desna Slavko Butina, drugi s desna možda Bećir Gribajčević-Bećko, ispod Šišketa, u pantalonama Branka Danon, a do nje u bijeloj bluzi najvjerovatnije Ubavka Cikota."
.
2. Pečat štaba II smotre i amblem smotre.
. .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
3. Vod "Vidra"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Na slici je Boriša Starović sa svojim vodom.
.
4. Izvidači OI "Mladi Radnik" na Čengić Vili
.
.
Očekujemo da nam imena izviđača koje prepozna pošalje Emir Omanović.
.
Mi nastavljamo dalje, a vas molimo da nam proslijedite, ako imate, koju sliku iz ove ili neke od narednih godina, naravno sa naznakom ko se nalazi na fotografiji, kada i gdje je snimljena, ako znate.
.

No comments: