Monday 22 July 2013

XXIII Republička škola za načelnike odreda - Emira Kršlak

Naša saradnica Emira Kršlak iz Sarajeva poslala nam je ovaj prilog, najavljujući skori početak XXIII Republičke škole za načelnike odreda a koja će se održati u Trebinju.

Savez izviđača u Bosni i Hercegovini u sklopu projekta "Omogučimo djeci da budu izviđači"organizira RŠNO XXIII (školu za načelnike odreda), koja će se odražati u kampu "Ušće" u Trebinju. Škola počinje sa radom 23. jula i završava 31. jula. U školu su uključeni izviđači i planinke njih 40 iz Saveza izviđača Federacije BiH, Saveza izviđača Republike Srpske i Izviđači Brčko Distrikta. Oni će provesti 9 nezaboranih dana, steći nova znanja i iskustva, trajna prijateljstva koja će im korisiti u daljnjem radu u izviđačkoj organizaciji.
Izviđači i planinke iz Sarajeva, iz odreda "Prvi dobrinjski" i "Bosna 96" iz dijela Sarajeva na Dobrinji, njih
Dobrinjski izviđači zajedno sa Emirom Kršlak i Edinom Fazlić

 
7 je pokazalo spremnost, odlučnost, požrtvovanost u radu kroz dugi niz goidna, pa su kao takvi aplicirali u ovom projektu. Polaznici ove škole će biti: Milica Putica, Hadžić Nermina, Abedinović Elmin, Boja Đeneta, Muslić Merima, Vejzalajbegovic Almedina i Osmanagić Aida.
 

Nadam se da će svi učesniici zaslužno na kraju dobiti kravatu i zvanje načelnika odreda.
Izviđački pozdrav Z-D-R-A-V-O!
Emira Kršlak 

PS: I mi se nadamo da ćemo po završetku škole za načelnike odreda dobiti materijal za još jedan prilog sa dosta fotografija.
BLOG SA IZVIĐAČI


Vaše komentare možete slati na slijedeći način: Dovoljno je da prilog koji želite komentirati, da na njegovom kraju sa desne strane kliknete mišem na rijeć Post a comment. Otvoriće vam se sljedeća stranica na kojoj će te ugledati kvadrat u kojem možete kometarisati prilog ( ne više od 300 rijeći ). Ispod kvadrata se nalaze dva manja pravougaonika i u prvom napišete vašu e mail adresu a u drugom vašu lozinka-pasword. Na kraju kada to uradite, kliknete na rubriku send i to je to.
Vaše priloge sa fotografijama možete poslati i na ove adrese:

 
veskoveskovic@ymail.com
cobertopic@gmail.com

No comments: