Sunday 14 July 2013

MLINSKA RIJEKA - OAZA IZVIĐAČA - Momo Spasojević

I dok uskoro očekujemo nove priloge sa raznih taborovanja, izviđačkih škola i drugih aktivnosti u ovim ljetnim mjesecima.... na blogu, javio nam se naš osvjedočeni prijatelj i saradnik Momčilo Spasojević sa prilogom o "Mlinskoj rijeci". Njegov prilog je još jedna afirmacija zajedništva izviđača na prostorima Bosne i Hercegovine.

Mlinska rijeka je jedno od najznačajnijih izviđačkih izletišta u Republici Srpskoj. Udaljena je 27 kilometara jugoistočno od Banja Luke i nalazi se pored magistarlnog puta za Teslić i željezničke pruge Bannja Luka -Doboj (sa autobuskim stajalištem i želj. pristaništem).
Na tom lokalitetu, počevši od 1998. godine održano je i nekoliko međunarodnih izviđačkih tabora na kojim se okupljalo i do 1 500 učesnika. Tom prilikom djelovala je i izviđačka radio-stanica, izdavao taborski list "Mlinska rijeka", pa uspostavljena i izdavačka aktivnost        
( publikovano pet naslova knjiga iz oblasti izviđaštva). 

Nekadašnji generalni sekretar Saveza izviđača Jugoslavije, a danas generalni direktor preduzeća "Fruška gora" u Vojvodini, Dobrivoje Antonić, zapisao je : "...lepota Mlinske rijeke , sa ujednačenim jošikama, pravilno raspoređenim između mlinova, izvora i vodenih rukavaca koji vode do svakog od badanja, jezerca, staze i igrališta, može se uporediti sa najčuvenim svetskim turističkim destinacijama, kao što su Varadero na Kubi, Akapuloko, Maldvini ili Tajlandske plaže."

Izviđači iz raznih krajeva svake godine, počev od 1. maja pa do kraja ljeta, vrlo rado dolaze na izlete, bivake i taborovanja u  Mlinsku rijeku o čemu svjedoče fotosi koji slijede.     
Detalj sa otvorenja smotre












I da ne zaboravite, svi izviđači su uvijek dobro došli na Mlinsku rijeku!
Momčilo Spasojević

Vaše komentare možete slati na slijedeći način: Dovoljno je da prilog koji želite komentirati, da na njegovom kraju sa desne strane kliknete mišem na rijeć Post a comment. Otvoriće vam se sljedeća stranica na kojoj će te ugledati kvadrat u kojem možete kometarisati prilog ( ne više od 300 rijeći ). Ispod kvadrata se nalaze dva manja pravougaonika i u prvom napišete vašu e mail adresu a u drugom vašu lozinka-pasword. Na kraju kada to uradite, kliknete na rubriku send i to je to.
Vaše priloge sa fotografijama možete poslati i na ove adrese:

 
veskoveskovic@ymail.com
cobertopic@gmail.com
P.S: Možda niste znali da se možete upisati kao čitaoci bloga koji ga redovno prate, ako stavite svoje ime i sliku sa desne strane bloga čim ga otvorite.

No comments: