Saturday 20 July 2013

VISOČANI OPET NAKON DUŽEG VREMENA NA BORAČKOM JEZERU

VISOČKI IZVIĐAČI BORAVILI NA BORAČKOM JEZERU

Tekst i fotografije objavio je VIP Promo iz Visokog a objavljujemo iste na prijedlog dr. Adnana Hođića, sa željom da uskoro startuje sa radom odred izviđača i nastavi tradicije svojih starijih drugova.
visoko izvidjaci1
Sve je izvjesnije da će se ponovo oživiti rad izviđačkog društva u Visokom. Bivši članovi izviđačkog pokreta, entuzijasti dr. Adnan Hodžić, Senad Mimić i Nihad Pinjo su za nekoliko visočkih početnika izviđača organizovali odlazak na Boračko jezero.
Visočki  izviđači su na Boračkom jezeru boravili od 30. juna do 9. jula gdje su između ostalog pohađali kadrovsku školu za vodnike.
Mladi izviđači Tarik Bašić, Aid Semić, Hamza Jašarević, Kemal Alijagić, Kanita Muzaferija, Ena Pinjo i Emina Bašić, naučili su mnogo o izviđačima ali i osnovama snalaženja u prirodi.
Bivši visočki izviđači sa nekoliko entuzijasta će najvjerovatnije u mjesecu septembru početkom nove školske godine upriličiti skupštinu izviđačkog društva te će na taj način oživiti rad i djelovanje izviđača u Visokom i naravno raditi na omasovljenu istih u narednom periodu.
Dio atmosfere druženja izviđača na Boračkom jezeru pogledajte na fotografijama…
visoko izvidjaci2
visoko izvidjaci3
visoko izvidjaci4
visoko izvidjaci5
visoko izvidjaci6
visoko izvidjaci7
visoko izvidjaci8
visoko izvidjaci9
visoko izvidjaci10
visoko izvidjaci11
visoko izvidjaci12
visoko izvidjaci14
visoko izvidjaci15
visoko izvidjaci16
visoko izvidjaci17
visoko izvidjaci18

No comments: