Saturday 1 June 2013

U BIJELJINI ODRŽANI MEMORIJALI - Vera Stjepanović - Mrđa


Naš redovni saradnik Vera Stjepanović Mrđa ovog puta se javila prateći 16. memorijal "Novica Novaković i 3. memorijal "Risto Sekulić" a koji su odžani u organizaciji OI "Semberija" iz Bijeljine. Pa pogledajmo i ovaj prilog.  

16.memorijal "Novica Novaković" i 3. memorijal "Risto Sekulić" Bijeljina  održan je od 17. do 19. maja u izviđačkom kampu Amajlije u organizaciji OI "Semberia" Bijeljina. Izviđači odreda "Semberija" ove godine obilježavaju i 60 godina rada. Proteklih godina uložili su mnogo napora da urede za izviđačke potrebe ovaj kamp pokraj Drine kroz koji je do sada prošao veliki broj izviđača Republike Srpske, BiH, zemalja iz okruženja, a takođe iz Velike britanije, Francuske, Italije ..

Ove godine na Memorijalu su učestvovali izviđači iz Banja Luke, Kozarske Dubice, Prijedora , Zrnice, Srebrenice, Beograda, Sarajeva, Šabca, Temerina, Petrova, Šipova ....

Učešće u takmičenju uzelo je  23 ekipe , 10 starijih izviđača i 13 ekipa mlađih. Pobjednički pehar u kategoriji starijih pripao je ekipi "Severac" iz Beograda,  a mlađih ekipi odreda "Omorika". Kako su obije ekipe prelazni pehar osvojile po treći put to  im ostaje u trajnom vlasništvu odreda-

      Takođe je ovom prilikom održana i redovna godišnja skupština Saveza izviđača Republike srpske na kojoj su dodijeljena najviša izviđačka priznanja "  Izvđač orao  " Nenadu Miškoviću i Marku Čađi, a "Srebreni javorov list sa zracima" Senadi Badnjević. Za "Odred orlova za 2012.g." proglašeni su IO "Dr.Mladen Stojanović" Iz Prijedora i IO "Sveti Nikola" iz Petrova.



Odred koji čuva izviđačku tradiciju "22.april" Banja Luka

U kampu Amajlije pored šatorskog naselja izgrađeno je i naselje drvenih kućica 
OI "Omorika" Srebrenica
Bodovna lista mlađih izviđača
Bodovna lista ekipa starijih izviđača
 
Pobjednička ekipa mlađih izviđača "Omorika" Srebrenica
"Odred orlova za 2012" "Dr. Mladen Stojanović Prijedor
"Odred orlova za 2012" "Dr. Mladen Stojanović Prijedor
Diploma " Odreda orlova  za 2012" OI "Sveti Nikola" iz Petrova

Vaše komentare možete slati na slijedeći način: Dovoljno je da prilog koji želite komentirati, da na njegovom kraju sa desne strane kliknete mišem na rijeć Post a comment. Otvoriće vam se sljedeća stranica na kojoj će te ugledati kvadrat u kojem možete kometarisati prilog ( ne više od 300 rijeći ). Ispod kvadrata se nalaze dva manja pravougaonika i u prvom napišete vašu e mail adresu a u drugom vašu lozinka-pasword. Na kraju kada to uradite, kliknete na rubriku send i to je to.
Vaše priloge sa fotografijama možete poslati i na ove adrese:

veskoveskovic@ymail.com
cobertopic@gmail.com


No comments: