Thursday 27 June 2013

IZVIĐAČKO VJENČANJE I DALJE POBUĐUJE JAVNOST - Goran Rebul

Vrijeme leti...leti. 23.6. ove godine objavili smo prilog o izviđačkom vjenčanju u Prijedoru. Ovo vjenčanje pobudilo je interesovanje izviđačke populacije. Dokaz tome je i novi prilog Gorana Rebula iz Doboja koji nam je prenio vijest da su o ovom događaju pisale i www.vijesti in.rs.
"Adnan Badnjević i Nikolina Šarkijević, članovi Odreda izviđača “Dr. Mladen Stojanović” iz Prijedora, ni na vlastitom vjenčanju nisu odustali od lijepe izviđačke tradicije.
Tako je mladoženja umjesto u svečanom odijelu, sudbonosno „da“ izgovorio u svečanoj izviđačkoj uniformi. Isto na sebi imali su kum i mladoženjini roditelji, kao i jedan broj zvanica, članova izviđačkih udruženja iz cijele BiH.
Na originalnu ideju o pravom izviđačkom vjenčanju, na kojem je bilo i gostiju iz Hrvatske, Srbije, ali i Amerike, došao je mladoženja koji član izviđača postao odmah po rođenju.
Mladenci na ceremoniji vjenčanja sa kumovima
I rekli su: "Ima nas još mnogo više na vjenčanju"
- Nisam ni dobio rodni list, a roditelji su me učlanili u Odred izviđača “Dr. Mladen Stojanović”. I moja supruga se, kad smo se počeli zabavljati, učlanila u izviđače, a član Odreda je i naš petomjesečni sin Ernest koji je rođen tokom izviđačkog zimovanja na Kozari
 - kazao nam je Adnan i dodao da sad u kući imaju pet aktivnih članova Odreda izviđača “Dr. Mladen Stojanović” na čelu s ocem Ernestom koji je starješina prijedorskih izviđača.
Inače, ovo je, tako tvrde u gradskom udruženju izviđača, prvo izviđačko vjenčanje u BiH na kojem je samo mlada izgledala vrlo lijepo i “obično”, u tradicionalnoj bijeloj vjenčanici."

objavile su novine o čemu je javio i 
Dalibor Mihalčić
==============================================================
Blogu SA izviđači stigli su i komentari na ovaj prilog koje sada i objavljujemo.



- Nerdžis Čaplja: Sve čestitke i da još dugoo ostanete zajedno u sreći!

25. juni u 15:15 ·
- Vesko Vesković:  Naravno da će dugo ostati!!!!! Iz vlastitog iskustva znam!

29. juni u 11:54 ·
- Aida Bugarin: Možda je ovo lijepa tema za izviđački blog. Ja ću navesti neke izviđačke parove koji su se zaista mnogo voljeli i bili sretni, što i ovim mladencima iskreno želim.Zvjezdana i Gojko Jovanović, Nećko i Jelena Dizdarević, Gribajčević Mira i Bećko. Vesko će svakako nadopuniti spisak.

1    1. juli u 13:46 ·
- Vesko Vesković :Uz sve čestitke mladencima, a to sam uradio, napominjem da smo na našem blogu imali - a tu je još - prilog Gorane Jovanović o toj temi. Kome se da, neka prolista blog. Bilo nas je mnogo, neki su nas napustili, neki su još živi a evo vidimo da imamo i nasljednike. Izviđači su neuništivi I ljubav isto tako! Vesko
1.juli 18:22
- Senka Badnjević: Mladoženja je dijete izviđačke ljubavi, Senke i Ernesta koji su više od četrdeset godina u redovima prijedorskih izviiđača, brak spojen izviđačkom ljubavi i zajedništvom je nešto neraskidivo! Nasljednici su tu, idu našim stopama i neka im zajednički život bude lijep i sretan kao što je naš!

2.juli  u 15:31

No comments: