Monday 13 August 2007

POZDRAV ŽELJKI BARIČAK


U prilogu
"BIO SAM U SARA-
JEVU – vidjeh drage likove – 1. dio", pročitao sam komentar: "sarajka 67." pozdravlja izviđače S. V. Č. i sve ostale te se raspituje se za Sanju i Nevena Jovanovića i ostale iz te generacije. Sanja i Neven Jovanovići žive u Sloveniji, a možda će joj pomoći slika koju dostavljam kao dodatak da prepozna i pronađe neke od dragih likova. Sarajka se potpisuje: Željka Baričak, pa pozdrav Željki od Cobera (onog starog, što ga pominje u svom komentaru) i sretno u potrazi za generacijom.

Cober

P. S.: Ako još ovo uskoro pročita, javljamo da Neven i Sanja stižu u Sarajevo, te ih može od srijede (15. 08. ove godine) pozvati na broj telefona 033 452 o61.

Vesko

7 comments:

sarajka67 said...

Jao hvala Vam mnogo obojici. Vratili ste me ovom slikom preko trideset godina unazad. Slikano je pred skolom SVC negdje '75 ili '76. A na slici su izmedju ostalih: Stevo (nastavnik) Zoran Hajdarovic Zorz, Hiros Suad, Drazen Beatovic, Slobodan-Bobo, Cica,
Ranko Tufekcic, Dijana, Nina i Srdjan Jaksic, Anto Prlesi Grof, Vila Handzic, Neven Jovanovic, Aida Hadzialic i jos oni kojima se likova odlicno sjecam ali se ne mogu sad sjetiti imena,naravno pok. Cika Gojko i teta Zvjezdana i moja malenkost u uglu ispod Cika Gojka. Hvala Vam jos jednom i nadam se da ce se jos neko iz tih, nemojte se ljutiti, malo mladjih generacija javiti. Zeljka Baricak-Mihic
Z D R A V O -Z D R A V O -Z D R A VO

hiroš said...

Pozdrav sarajki67 vidim da me se sjeca. Ja sam jos uvijek u Sarajevu i redovno se vidjam i cujem sa Sanjom i Nevenom kad god su ovdje.Mada je slikano dosta davno ja su pokusati: Jasna Gajic profesorica fizike u II gimnaziji, Teta Zvjezdana sa kcerkom Jasne Gajic ,nastavnik Stevo, Hajdarović Zoran-Žorž Adnan Filipović-Filip,JA, Kapetanović Nedžad-Necko, Beatović Dražen-glavonja,Gasević Slobodan-Bobo,Čiča Neven,Jaksic Srdjan,Tufekčić Ranko-guza,Dijana Perić,Nermina Kovačević,Prleši Anton-Grof,Dervisević Snježana,Hadžialić Aida-visoki C-e,Krehić Minka ,direktorica oš SVČ, Neven , Viktor Prleši-Viki Igor (nosi naočale mislim da nije bio u SVČ skoli)Dovbenko (okrugla plava glava), Lazar Srdjan,Kenan Mutapčić, Nina Jakšić, sljedecih 5 ne znam Handžić Vila TI i pokojni Čika Gojko.
Ono sto ja znam u Sarajevu su ali se rijetko vidjamo Zvjezdana,Filip,Necko,Bobo,Čiča,Guza,Perićka,Snježana,za Aidu nisam siguran Kenan,Vila, Pozdrav svima Z D R A V O

sarajka67 said...

Evo da se opet javim a nadam se da ce se jos neko iz ovih generecija od pedeset i neke do sezdeset i neke javiti. Ja nemam kontakta niti informacija o nikome iz toga vremena a valjda kako srednje godine dolaze sve radije se sjecam tog prelijepog perioda i dragih likova koji su obiljezili moje djetinjstvo i mladost. Uvijek se rado sjetim svih izvidjackih dogodovstina, zimovanja i logorovanja. Ukoliko bilo koga od Sarajevskih izvidjaca put navede do Kanade bio bi meni i mojoj porodici drag gost. Zivim u Burlingtonu, nekih pedesetak kilometara od Toronta. Moj e-mail mmihic@cogeco.ca pa se javite. Veliki pozdrav svim izvidjacima.

sarajka67 said...

Evo u svom javljanju zaboravih da pozdravim jedinog koji me se sjeca, Suada Hirosa. Veliki pozdrav teta Zvjezdani i nadam se da cu uskoro naci vremena da napisem sjecanja na jedan od najljepsih perioda iz mog zivota.

++Muhica++ Gorana said...

Draga sarajko 67, listam arhivu bloga i evo mog malog doprinosa tumacenju slike ispred gimnazije. Profesorica Jasna gajic i njena kcerka tijana (na slici) zive u Norveskoj, ono malo zuto s cvikerima je moj rodjak igor Sivjakov. Zivis u istom gradu, cini mi se, kao i stari brdjanin Dado Hegenberger koji se takodjer javlja na blog. imas pozdrav od moje mame tete Zvjezdane i od mog brata nevena i snahe sanje. gorana jovanovic

dovbenko said...

Vozda Hiroš!Znam da sam se nešto slikali, što na Mačkovcu i Boračkom,što u samom Sarajevu. Nikada nisam vidjeo i jednu od tih slika. Pa mi je drago vidjeti bilo koju iz tih vremena. Ali nažalost, mislim da ovo na slici nisam ja(plava glava).
Velik pozdrav iz sunčanog Sarajeva
Dovbenko

Unknown said...

Pozdrav svima od Zorana Hajdarovica-Zorza. Ja zivim u Dubrovniku sa svojom obitelji, ako koga put nanese neka se javi. Bit ce mi drago.