Saturday 19 May 2007

IZ ALBUMA EMICE MUJKIĆ





Dobili smo nekoliko fotografija iz albuma planinke Emice Mujkić (Romani), koja nije više među nama. Njen vedri lik i osjećaj za druženje i šalu ostali su u sjećanju mnogim izviđačima i planinkama, kako "Čičinog" odreda, tako i šire.

– Na prvom fotosu su planinke na jutarnjoj fiskulturi na jednom od logorovanja (?). U prvom planu su: Slađana, Emica, Stana Ristić zvana Caca (član beogradskog voda planinki čiji je vodnik bila Vesna Birovljev)...;

– Na drugom snimku su izviđači koji podižu dio logora (Keki, Cober, Mile...);

– Na trećoj fotografiji su: Miroslav Topić-Cober i Mile Dodoš (u gornjem redu) i Ćamil Karamehmedović-Keki, Ibrahim Đurđević-Đurđa i Enko iz Odreda "M. Cvitković" (tako su nam rekli) – svi u donjem redu;

– Na četvrtoj fotografiji su: s desna na lijevo Emica Mujkić, Goga Lacić, Zlatan Lučić, Sanela Brčić... a u donjem redu Gina Kabiljo na kupalištu na Bledu.

2 comments:

Vesko said...

"Trenutno imam jednu ispravku koja se odnosi na konačarsku sliku sa Bleda. Na njoj smo u gornjem redu (stojimo moj kum Dodoš Slobodan Mile i ja Cober) a u donjem, s lijeva su Jovanović Nenad =Čvoka ili Guto, Djurdjević Hamed= Djuro i Zorabdić Mirsad = Mimi, iz odreda Miljenko Cvitković, vas Cober"
-Jeli sada sve OK?

cober said...

Lijepo bi bilo da se pod ovim naslovom nadje ijedna emicina slika (nemislim na smrtovnice),bila mi je kuma i draga prijateljica.
Na slici 4 sa Bleda,izostavili ste izmedju Sanele i Zlatana,Ljilju Bodnaruk-Ljišu.
Pozdrav Cober