Tuesday 1 October 2013

ILE JE MAĐIONIČAR!

Ilija Vitorović, dugogodišnji sarajevski izviđač, po struci inžinjer, po hobiju slikar a koji živi i radi na relaciji Waršava - Sarajevo, kako se može vidjeti je i stalni saradnik bloga SA izviđači. Objavio je više priloga a posljednji nam je poslao, ako se ne varamo 1.augusta ove godine. Vrijednost njegovih priloga se ogleda u tome što na neki svoj način pronalazi stare fotografije sa izviđačkih akcija. I kada ponekada pomislimo da nam se naši posjetioci i saradnici bloga ne javljaju, eto nam novog priloga od Ileta. kao da je mađioničar koji nam čita misli.


Ovog puta proslijedio nam je fotos star ravno 50 godina sa sleta izviđača na Ivanovim Koritima na Lovčenu 1963 godine, kada je nakon održane III Sreske škole na Tjentištu, jedna grupa sarajevskih izviđača učestvovala na istom.
Na ovom fotosu s lijeva na desno su: Ljubiša Jakšić, Ilija Vitorović, Krešo Kalanović, Mebrura Muminović (udata Topolovac), Muzafer Osmanagić - Aga), do njega naslonjena na drvo (? ), a do nje Jadranka Salamunović, Vesna Mašic i (?).


Hvala našem Iletu. Opet nas je iznenadio!
Blog SA IZVIĐAČI

A ako ste vi još nekoga prepoznali na ovoj fotografiji ili imate u svojoj arhivi neku drugu fotografiju, neki novi prilog, javite nam se na ove adrese:

cobertopic@gmail.com   ili
veskoveskovic@ymail.com

No comments: