Sunday 20 October 2013

NAŠA TETA ĐULA

Starija generacija sarajevskih izviđača a pogotovo nekadašnji članovi OI "Pavle Goranin Ilija" sjećaju se prosvjetnog radnika Srednje medicinske škole u Sarajevu, Đule Đumišić. Svoju mladost je poklonila izviđačkoj organizaciji, gdje je u okviru Srednje medicinske škole formirala i mješovitu četu. Učestvovala je na svim akcijama izviđača grada Sarajeva, smotrama kako republičkog tako i saveznog značaja. Odgojila je generacije svojih učenika koji su kasnije davali obol rada svog odreda i gradskog saveza. Za svoje zasluge primila je mnoga priznanja i odlikovana največim tadašnjim priznanjem "Zlatni javorov list".

Zahvaljujemo se njenim bratičima Slobodanu Berberijanu kao i Erolu Đumišiću koji su među svojim fotografijama pronašli i ove dvije fotografije, koje sada prvi put objavljujemo.
Đula Đumišić sa svojom kolegicom Silvom na nepoznatoj lokaciji.

Na jednom od  logorovanja kao član štaba u društvu sa Alijom Melezom.
Nažalost, "naša teta Đula", kako su je zvali njeni izviđači, nije više među nama. Zamoljeni smo od njene preostale porodice da ukoliko neko ima bilo kakvav fotos na kome je i Đula, da ga proslijedi na ovu adresu: 

veskoveskovic@ymail.com

No comments: