Saturday 12 October 2013

SJEĆA LI SE NEKO ?

 
Nedavno smo primili jedan e mail iz Banja Luke. Nažalost, nije potpisan. Predpostavljamo da je poslat od nekoga ko je bio nekadašnji izviđač ili planinka iz Banja Luke. Poslata nam je i fotografija iz doba kada su u Bosni i Hercegovini funkcionisali sreski savezi. Kako se vidi na fotografiji je ovjekovječena ulazna  kapija na nekom  logorovanju ili smotri. A u poruci nam je napisano "mi se čudimo što do sada na vašem blogu nismo vidjeli ama baš ništa iz bogate istorije banjolučkih izviđača..." ni tekstom a ni fotografijama iz tog perioda.

Šta kazati na ovo? Ovaj blog, kako to stoji i na našem logu je otvoren svima koji su volili i vole izviđačku organizaciju. Nebrojeni je broj priloga popračenih fotografijama o mnogim odredima izviđača u Bosni i Hercegovini, koji će ostati kao trajna uspomena na aktivnosti i ostati kao dio istorije ove organizacije.
Hoće li se neko sjetiti da nam bar napiše gdje i kada je nastala ova fotografija? Možda ona potakne naše drugare - veterane da nam se jave ili možda i one koji danas djeluju u njoj a ne misle da istorija potiće od njih.

Ako se ipak odlučite da nam se javite učinite to na ovim e mail adresama: 
cobertopić@gmail ili 
veskoveskovic@ymail.com

No comments: