Friday 21 December 2012

POMEN NAŠOJ DRUGARICI BISI

Sredinom maja ove godine, tačnije 21. maja 2012. godine, nakon teške bolesti umrla je naša dugogodišnja izviđačka drugarica, Perojević rođ. Hajdarević Sabiha - Bisa. Bila je večinu svog radnog vijeka zdravstveni radnik. 2011. godine penzionisana je sa mjesta socijalnog radnika u socijalnoj službi KCVU Sarajevo. Svo vrijeme radila je u Kliničkom centru univeziteta u Sarajevu.

U mladosti bila je vrlo aktivna u Savezu izviđača i bila planinka OI "Pavle Goranin Ilija".

Bila je dobar čovjek, radina, predana, brižna i poštena u odnosu sa svim ljudima, a pogotovo sa pacijentina u ustanovi u kojoj je počela i završila svoj radni vijek. Za svakog je imala lijepu riječ i bila je uvijek vedra duha i nasmijana u svim životnim situacijama. Kad je saznala da boluje od teške bolesti, da je ishod bolesti posve neizvjestan hrabro se nosila i sa bolešću i sa svojim strahovima i problemima.

Iza nje ostalo je dvoje zlatne dijece. Kći Mirela i sin Zlatan-Zlaja.

Otišla je i ostavila za sobom tugu i prazninu u dušama, prije svega svoje djece, a i prijatelja koji su je poštovali, cijenili i volili.

Ovim putem, našoj Bisi, upučujemo naše posljednje izviđačko Z-D-R-A-V-O sa željom da joj bude laka bosanska zemlja od njenih najbližih izviđačkih prijatelja: Vesne Hausler, Hajdara Arifagića, Branka Parle, Muhameda Fazlića i Alije Preljevića-Kranfila.

No comments: