Friday 2 September 2011

SMOTRA IZVIĐAČA SRBIJE ŠABAC 2011 - Vera Stjepanović -Mrđa

I ako je prošlo već mjesec dana, obećani prilog je stigao. Naš saradnik Vera bila je jedan dan gost banjalučkih izviđača te nam je poslala ove fotografije sa krakim komentarima istih.

SMOTRA IZVIĐAČA SRBIJE ŠABAC 2011 održana je od 10. do 20.augusta 2011 u čast sto godina izviđaštva u Srbiji. Smotra je održana pod geslom 100 GODINA MLADI.
Ulazna kapija u tabor smotre
Zastave zemalja učesnica iz kojih su pristigli izviđači - skauti da bi se zajedno družili 10 predivnih dana.
Najviše je bilo odreda iz Srbije, a potom iz okruženja, ex Jugoslavije, ali bili su tu i iz Velike Britanije, Italije, Francuske, Izraela ...
Naselje smotre bilo je podijeljeno u pet naselja:TARA,FRUŠKA GORA, ĐERDAP, ŽAR PLANINA I KOPAONIK.(PREMA NAZIVIMA NACIONALNIH PARKOVA U SRBIJI). Na smotri je bilo oko 2000 učesnika..

Ulazna kapija naselja KOPAONIK

U ovom taboru su zajedno boravili izviđači Majdanpeka,Skopja, Kruševca, Banja Luke , Prijedora i još poneko tko bi navratio Izviđači naselja Kopaonik odlaze na jednodnevni izlet u Sremsku Mitrovicu da bi posjetili drevne iskopine rimske žitnici Sirmiuma i Zasavicu. Organizatori su imali izvanredno osmišljen program : posjeta Sremskoj Mitrovici. rezrvatu prirode Zasavica,hipodrom, aktivnosti na vodi , izviđački višeboj i sl. I svaki dan jedno od naselja realizovalo je prema rasporedu utvrđene programe.

ZDRAVO,
Vera

No comments: