Sunday 28 November 2010

PROSLAVILI SMO GODIŠNJICU BLOGA

.
Godišnjicu našeg bloga (24. 11.) proveli smo u Beogradu. Osim privatnih poslova i porodičnih posjeta, najljepše vrijeme proveli smo u druženju sa starim prijateljima koji žive, rade ili su penzionisani u Beogradu. A valjda je i vrapcima jasno da smo se sastali sa nekadašnjim izviđačima i planinkama OI “Boriša Kovačević“, kao i sa drugim dragim prijateljima.


Poziv za skup nismo organizovali ni morzeom ni semaforom (a vjerujem da bi ih se sa radošću sjetili svi), jednostavno smo samo javili mjesto i vrijeme okupljanja. Vijest je brzo prohujala i na naše zadovoljstvo u naznačeno vrijeme došlo je deset još uvijek dobrodržećih “mladića” čiju kosu je prošaralo, pardon, probeharalo minulo vrijeme. O našim planinkama ne treba trošiti riječi – sve su bile i ostale tip-top!


Sastali smo se u veoma ugodnom restoranu “Talir”, koji se nalazi tik do sportske hale “Pionir”. U zakazano vrijeme, tačni kao švajcarski sat, pojavili su se:

.

.Zlatica Ninić-Banović,

.

Drago Vuković,

.

Milica Čukić,

.

Stevica Tkalčević,

.

Milenko-Mića Todović,

.

Zorica Novković (Mladenović),

.

kao i nas dvoje: Minkica i Vesko.

.

Koji su to zagrljaji i poljupci bili, koliko su trajali i sa kakvim uzbuđenjem je to bilo, teško je opisati.

Uz prijatan razgovor, vino i sokove razmjenjivali smo naše životne priče. I dok je ovo druženje trajalo, malo-malo zvonili su mobilni telefoni naših zajedničkih drugova iz Novog Sada, Kaštela, Srpskog Mustura, Pančeva… čuli su se glasovi onih naših drugara koji nisu imali priliku da stignu na ovo divno veče. Nekako spontano svi su se raspitivali za mnoge izviđače iz Sarajeva kao i drugih gradova BiH. Nabrajati imena svih koje su spominjali bilo bi i suviše dugo. Jedno je sigurno, ako ste poznavali ove ljude, te večeri vam se štucalo. Nas je obradovala spoznaja da skoro svi na svojim kompjuterima imaju adresu našeg bloga, koju su stavili pod “favorite”, da je na radnim mjestima ili svojim kućama pogledaju veoma često.


I da ne zaboravimo, svi vas pozdravljaju našim pozdravom

Z-D-R-A-V-O!!!


Vesko i Minkica


P. S.: Nastavak slijedi nakon priloga o RTUO I COT.

No comments: