Wednesday 1 April 2009

LIJEPA VIJEST IZ SARAJEVA

Na stranicama našeg bloga vidjeli smo mnogo priloga o sarajevskim, a u posljednje vrijeme i o drugim, izviđačima. Pisane su stranice o istoriji izviđačke organizacije, o mnogim izletima, bivacima, logorovanjima, zimovanjima, smotrama i akcijama, te o dogodovštinama na njima. Prilozi su bili obogaćeni starim fotografijama, a poneki i novijim, gdje smo mogli vidjeti mlade naraštaje, kao i priloge o našim prijateljima bilo gdje da se nalaze. Blog ispunjava svoju funkciju povezujući drage prijatelje, pa smo često imali priliku vidjeti kako se međusobno druže i sastaju.

Iz Sarajeva je stigla divna vijest. Grupa izviđača i planinki (slobodno se može reći veterana) odlučila je da pruži svoj angažman na oživljavanju izviđačke organizacije u SO Centar Sarajevo, gdje trenutno ne egzistira ni jedna izviđačka jedinica. Inicijativni odbor, radna grupa (nazovite kako god hoćete), sastala se 15. 03. ove godine da se utvrde obaveze koje će slijediti na ponovnom oživljavanju izviđačke organizacije na ovoj sarajevskoj opštini. Prisutni su bili: Bećir Gribajčević, Midhat Buljubašić-Šilja, Miroslav Topić-Cober, Alija Preljević, Mustafa Čelebić-Čelo, Vesna Vlašić i Branko Parla.

I na ovom snimku, koji je napravio Branko Parla, vide se (s lijeva na desno): A. Preljević, viri Šilja, Branka Vlašić, Čelo, Bećko i Cober

Uskoro slijedi naredni sastanak. Poručuju svima koji prate blog da je sastanak otvoren za sve koji žele da im se priključe (čak i onim koji su to zaboravili). Dovoljno je da se jave na adresu koordinatora i to:
cobertopic@gmail.com ili na tel.: 061 550720

No comments: