Saturday 1 December 2007

Evo me opet – ZLATAN

Prethodni prilog o zimovanju na Vlašiću koristim kao priliku da pridodam još nekoliko fotosa snimljenih tokom tog spektakularnog događaja. Velika je šteta što je Mia navela samo fragmente ukupnih zbivanja na tom zimovanju. Najljepše se nadam da će nastaviti ovu priču, punu dinamike i opasnosti, a u isto vrijeme toliko punu nepredviđenih situacija, zabave, uživanja i prekrasnog druženja. Isto tako se nadam da će još neki od učesnika pronaći slike sa Vlašića, kojih je bilo mnogo, te pomoći da se njima što kompletnije ilustruje ovaj jedinstveni događaj.

Na ovoj fotografiji, na terasi doma na Šantićima, kraj mene je mali izviđač po nadimku Orljava, koji je, sa još troje izviđača iz Slavonskog Broda, gostovao na ovom zimovanju.



Druga fotografija prikazuje Mileta – Slobodana Dodoša, Kekija – Ćamila Karamehmedovića, Gvardu – Mladena Ovadiju i mene. Snimljena je ispred napuštenih domova JNA na Babanovcu, gdje smo proveli nekoliko dana, dok seljaci nisu probili prtinu do doma na Šantićima, našeg krajnjeg odredišta.



Slijedi fotos staze za skijanje, koju su uporni skijaši sami štampali, pošto tada na Vlašiću nije bilo nikakve mehanizacije.



Na posljednjoj fotografiji, iza mene se vide raja, koja uživaju u suncu pred domom i na njegovoj terasi.

Veliki pozdrav svim izviđačima, Zlatan Lučić-Zlaja

No comments: