Thursday 11 October 2007

PROTEKLI MILENIJUM










Sa ovim znakom i uz ovog čovjeka, mnogi smo proveli najljepše dane mladosti. Znao je griješiti, ali je bio učitelj, prijatelj, zaštitnik, a nadasve zaljubljenik u organizaciju, koja je na mnogima ostavila neizbrisive tragove i osposobila nas za ulazak u stvarni život.
O njegovim zaslugama je suvišno govoriti, kao i o dodijeljenim odličjima i priznanjima. Nažalost, još nikad nije ustanovljeno priznanje za ljude koji su, od prvog do posljednjeg dana, sve podredili izviđačkoj organizaciji i animiranju mladosti u najplemenitijim ciljevima. Stan porodice Jovanović bio je, a i ostao, izviđačka kuća, uvijek i za svakog izviđača. To je bio Gojko Jovanović-Guša! Uz dužno poštovanje osnivačima organizacije i njihovim prvim sljedbenicima, bio je samo jedan uvijek za nas i uz nas na svim mogućim akcijama, od lokalnih pa do saveznih, ne samo za Čičin odred, nego za izviđače cijele Juge. Znali su ga od Vardara pa do Triglava.

Pozdrav, Cober

2 comments:

zlatica said...

Moj poslednji pozdrav za cika Gojka, Z D R A V O, Z D R A V O, Z D R A V O!
Neko nikada ne odlazi u zaborav. Ni ON!

dadohegen said...

Na napisano od strane Cobera ide samo Amen.
Ko ga nije znao(i njegovu porodicu)propustio je mnogo.Ja sam na moju srecu proveo divne dane sa njima.Ovom prilikom pozdrav(veliki)Zvezdani i Gorani od Dade Hegenbergera i porodice iz Kanade