Monday 9 April 2007

I GREŠKE SE DOGODE



Ljudi kažu: "Ko radi taj i griješi"!

Naš dragi izviđački drug Maša Đikić, a koji živi u USA, pisao nam je i u svom e-mailu dao sugestije vezane za blog. Između ostalog, malo nas je "ružio" zbog fotografije objavljene 5. aprila, koju nam je, među ostalima, poslao Šilja; na njoj se nalazi grupa izviđača za koju smo napisali da je to "grupa izviđača Odreda 'Miljenko Cvitković' u kojoj se nalaze Bećko i Šilja". Oštro oko našeg Maše uočilo je da se na fotografiji nalazi većina izviđača Odreda "Slaviša Vajner-Čiča", skrenuvši nam pažnju da se u drugom redu sa lijeva na desno nalaze: Midhat Buljubašić-Šilja, do njega Mile Dodoš a zatim Rade Grbić-Kroko, Maša Đikić te Bećir Gribajčević-Bećko, a ispod Radeta Grbića je Nećko Dizdarević. Preostale izviđače na ovoj fotografiji nismo ni Maša a ni mi identifikovali.

Očekujući da će i Maša ispuniti (nekada) svoje obećanje, te poslati nam neke svoje fotografije, ovog puta ponovo objavljujemo ovu fotografiju, kao i zajednički fotos porodice Đikić, prilikom jedne od posjeta Sarajevu.

1 comment:

Vesko said...

Nas Silja pise:

Draga Minkice i Vesko,

Srdacan pozdrav iz Seher Rajvosa, Zelim vam dobrog zdravlja,da idete uz brdo hitrije,pripazite se Dimitrije. Bez imalo namjere da nekog "ruzim",posebno ne utemeljitelje naseg bloga,radi ispravnosti teksa slike na koju nas dobri jaran Masa ima zamjerku,djelimicno je u pravu. Ispravno je:

"PARTIZANSKI KURIRI" odreda "M.Cvitkoviæ" i "Slavisa Vajner-Cica" 1961.
Zajednièko logorovanje u Buljaricama kod Petrovca n/m s lijeva na desno
I red - sjede
Nedzad Dizdarevic-Necko /SVC/ i Becir Gribajcevic-Becko /MC/
II red - sjede
Miroslav Stijacic-Sok /MC/,Midhat Buljubasic-Silja /MC/,Slobodan Dodos-Mile /SVC/,Grbic Rade-Kroko /SVC/,Djikic Mahmut-Masa /SVC/,Tuzlic Suad-Sudo /MC/,Boras Dinarko-Dinar /MC/,
III red - stoje
Mladen Stijacic-Mladjo /MC/ i Borojeviæ Bojan-Boki /MC/.
Vodja "polaganja" - partizanskog kurira je bio Melez
Alija-Aljo.

Nije bitno koga je vise iz kojeg odreda.Tada smo bili svi jedno (M.Cvitkovic je nastao od raje iz Cicinog odreda-Becko,Celo,Nada,Vera,Miso...) nadam se da smo I danas.
E sad sve znamo o ovom fotosu.
Pozdrav Bosancima,svima od Grenlanda do Novog Zelanda

Silja