Monday 9 September 2013

DELEGACIJA SAVEZA IZVIĐAČA U BiH U JAPANU


Evo jednog divnog priloga preuzetog od Saveza izviđača općine Zenica.
"Od 24. jula u Japanu je održana Operacija „Solidarnosti“ u okviru 16. NIPPON JAMBOREE-a i 30. ASIA-PACIFIC JAMBOREE-a. Manifestacija je održana u Japanu, na području prefektura Yamaguchi, Ehime i Fukuoka.
Na poziv organizatora, SAJ (Scout Associacion of Japan) na ovaj izuzetan događaj je otputovala i delegacija Saveza izviđača u BiH u sastavu:
- ASJA ŠARIĆ – Savez izviđača općine Zenica ;
- SONJA MALIĆ –  iz Odreda izviđača „dr Mladen Stojanović“- Prijedor,  i
- TAMARA BENDERAĆ – iz Odreda izviđača „Trebinje“- Trebinje.


Delegacija je od 01. do 09. 08.2013. zajedno sa 22.000 izviđača iz Azijsko-Pacifičkog regiona učestvovala  na 16. NIPPON JAMBOREE-u i 30. ASIA- PACIFIC JAMBOREE-u.
 Na istom prostoru će biti održan i 23. WORLD SCOUT JAMBOREE 2015. godine“, saopćeno je iz Saveza izviđača općine Zenica."
Jedno se mora priznati. Naša delegacija je možda jedna od najmalobrojnijih ALI SIGURNO I JEDNA OD NAJLJEPŠIH!
Ono što iskreno očekujemo je naša želja da nam se Asja, Sonja i Tamara jave sa svojim utiscima sa ove manifestacije. A ni fotografije neće biti na odmet!
Vaše komentare možete slati na slijedeći način: Dovoljno je da prilog koji želite komentirati, da na njegovom kraju sa desne strane kliknete mišem na rijeć Post a comment. Otvoriće vam se sljedeća stranica na kojoj će te ugledati kvadrat u kojem možete kometarisati prilog ( ne više od 300 rijeći ). Ispod kvadrata se nalaze dva manja pravougaonika i u prvom napišete vašu e mail adresu a u drugom vašu lozinka-pasword. Na kraju kada to uradite, kliknete na rubriku send i to je to.
Vaše priloge sa fotografijama možete poslati i na ove adrese:
 

 
 



No comments: