Sunday 19 August 2012

POBIJEDILA JE ČISTA STRANA MLADOSTI - Završen Interetnički kamp na Boračkom jezeru


16. augusta na Boračkom jezeru spuštena je zastava Interetničkog kampa " Jednostavno izviđaštvo" o kome smo na stranicama bloga pisali i prenosili skoro sve što se tamo događalo. Na svečanoj ceremoniji zatvaranja največeg izviđačkog druženja u posljednjih 20 godina u Bosni i Hercegovini, postrojeni po posljednji puta u okviru ovog kampa sa ponosom su spustili svoju zastavu kampa.

Proglasili su najbolje vodove i pojedince, šepurili se kao paunovi u svojim novim majicama sa logom projekta znajući da su najboljim proglašeni najbolji..

Uvodnu riječ na ceremoniji zatvaranja je uzeo koordinator projekta , Denis Samardžić Bimbo iz SIO Zenica. Pozdravnim riječima obratili su nam se gospodin Predrag Marić-Peđa, starješina OI ”Bajina Bašta”,gospodin Rasim Kečević , starješina OI ”Boško Buha” Prijepolje, te članovi OI “Kestengrad” iz Prnjavora. Svojim pozdravnim riječima su nam se obratili i gospodin Ernest Badnjević, starješina OI “Dr Mladen Stojanović, menadžer projekta Halilović Sakib –Pixi, i gospodin Edin Šarić , predsjednik SIO Zenica. Kamp je svečano zatvorio Miroslav Popović predsjednik skupštine SIO Zenica. . Nažalost fotografije ovih vrijednih ljudi, bar za sada nemamo.Veličanstveno druženje na Boračkom jezeru završeno je koncertima grupa Kružni tok i Unplugged Nesh uz obećanje da se vidimo ponovo za nekoliko mjeseci na prelijepim obroncima planine Kozare. 
Bez njih nebi ništa bilo kako je bilo!
Posebno želimo da izrazimo zahvalnost našim odraslim izviđačima i instruktorima koji su sve ove dane druženja bdjeli i brinuli nad učesnicima kampa, usađujući nam sve vrijednosti koje krase izviđače. Takođe zahvaljujemo svim našim sponzorima, prvenstveno Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država koja je prepoznala i podržala projekat “Jednostavno izviđaštvo”.

No comments: