Saturday 1 September 2012

JEDNA STARA FOTOGRAFIJA


Stigao je i septembar. Uskoro počinju sa redovnim radom škole a samim tim i aktivnosti izviđača. Nakon logorovanja na planinama, moru, na jezerima, analiziraće se ljetna aktivnost i praviti planovi rada za naredni period.
Nama ostaje zadovoljsstvo da smo prenosili u slici i rječju sve šta se dešavalo ovog ljeta a što ste nam upravo vi omogučili. I ne samo zadovoljstvo, ostaje nam i nada da će se neki učesnici prepoznati na brojnim fotografijama i javiti nam se svojim komentarom, mišljenjem ili pak samo pozdravom svojim drugarima iz voda, čete ili odreda.
 

Da ipak ovaj prilog nebi ostao bez fotografije pobrinuo se naš Bečko Gribajčević, poslavši nam ovu fotofrafiju iz ( kako on napisa na poleđini fotosa) već davnih 1969. ili 1970. godine.
Na njoj je jedna grupa polaznika za vođe najmlađih  članova naše organizacije. Na znamo imena djevojaka na fotografiji ali smo prepoznali (s'lijeva na desno) Novaka Prodanovića i Marka Divčića iz nekadašnjeg OI "Boriša Kovačević" te pošiljaoca ove fotografije, Bećka Gribajčevića.
Ako se neko prepozna, javite nam se bez ustručavanja.

No comments: