Monday 11 January 2010

ODLAZAK NA ZIMOVANJE – Alija Preljević-Karanfil

.
.
.
Naš stalni saradnik Alija Preljević-Karanfil, starješina novoformiranog odreda izviđača „6. april” iz Sarajeva, poslao nam je prilog i fotografije sa ispraćaja izviđača na zimovanje, koje, evo, i objavljujemo.

.
''Danas je još jedan važan dan za istoriju izviđača u Sarajevu. Naime, novoformirani odred izviđača „6. april“ Centar Sarajevo, o kojem je naš zajednički blog već objavio nekoliko priloga, organizovao je prvo zimovanje za članove odreda. To zimovanje novog odreda je organizovano na padinama olimpijske planine Bjelašnice, u selu Dejčići u Edukaciono-rekreativnom centru „Husremovac”. Zimovanje će trajati 8 narednih dana.
.

Starješinstvo zimovanja vode oni koji su dali svoj nesebičan i ogroman doprinos da se ovo i desi, a to su Bećir Gribajčević-Bećko i Miroslav Topić-Cober.
.

Na ispraćaju su bili i izviđači koji su nesumnjivo legende sarajevskih izviđača, Alija Melez-Aljo i Midhat Buljubašić-Šilja, te Mirsad Hajdar ispred Saveza izviđača F BiH.
.
. Okupljanje ispred Zemaljskog muzeja.
.
Razumije se da su ispraćaju ispred Zemaljskog muzeja na Marijinom dvoru prisustvovali i roditelji planinki i izviđača koji su pošli na ovo zimovanje.
.

.Uzbuđenje i radost prije polaska. Ukrcavanje je počelo.
.
Šta kazati za ovaj događaj nego poželjeti učesnicima da nauče nešto novo o izviđačkoj organizaciji, što će prenijeti nekim novim, budućim izviđačima, lijep provod na zimovanju, lijepo vrijeme i da dožive mnogo lijepih trenutaka, pa da i oni na ovom blogu objave svoje utiske sa zimovnanja i pozovu svoje prijatelje na logorovanje, koje je u planu da se organizuje već ovog ljeta.

Pozdrav svim izviđačima, ma gdje bili širom ove naše planete, kojima su izviđači značili ili nešto znače u njihovom životu''.

Alija Preljević-Karanfil
.

No comments: