Sunday 27 December 2009

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE


Dragim mojim Veskovićima, Minkici i Vesku, istrajnim i upornim pregaocima i baštinicima za očuvanje svijetlih tradicija izviđačke organizacije Sarajeva i Jugoslavije, kao i svim izviđačima širom bivše nam domovine, želim sve najljepše u životu, prije svega dobro zdravlje i ispunjenje nedosanjanih želja i, što je najvažnije, dugo uživanje u njima.
Često se sa sjetom vratim u decenije izviđačkog rada i svih onih ljepota koje nam je on donio: bezbrižan život, širinu saznanja, mogućnost putovanja, upoznavanja novih ljudi, prostora i svjetova, njihovih kultura, istorijski potvrđenu mogućnost zajedničkog života i rada. Pamtim imena divnih ljudi s kojima sam sarađivao, dijelio dobro i poneki put probleme, bez kojih se nije moglo, ali svi zajedno smo stremili istom cilju – afirmaciji svoje zemlje, izviđačke organizacije, svog odreda i svog mjesta življenja. Nažalost, veliki broj mojih prijatelja više ne može sa mnom učestvovati u sjećanjima.
S obzirom na moje godine (87-ma se troši) molim za razumijevanje što se ne sjećam svih njih, niti se pojedinačno obraćam nekome, jer strah me je da ću nekoga zaboraviti, a to ne želim. Moje želje za svaku sreću u nastupajućoj 2010. godini upućene su svim bivšim, sadašnjim i budućim poletarcima, pčelicama, planinkama, izviđačima i skautima i njihovim porodicama.
Ratko, Pejka i Mišo Todović, Beograd

No comments: