Sunday 20 December 2009

MARŠ SARAJEVSKIH IZVIĐAČA


Prohladno decembarsko jutro
je bilo 20. 12. 2009. godine. U Sarajevu, na prostoru između Zemaljskog muzeja i Muzeja revolucije u 09.00 sati, po veoma hladnom vremenu, u organizaciji Saveza izviđača Kantona Sarajevo organizovan je marš sarajevskih odreda pod nazivomDa se ne zaboravi – Marš ratnim stazama sarajevskih brigada”.

Marš je organizovan na relaciji Sarajevo – Kabalovo – Lokve – Hadžići – Sarajevo. Za ovaj marš je prijavljeno preko 250 učesnika iz svih odreda izviđača. Nakon raporta, podjele prigodnih marama marša, obaveznih pozdravnih riječi organizatora, oko 09.30 učesnici su sjeli u autobuse i krenuli na akciju.


Marš je kombinovan u smislu
da učesnici dio maršrute idu autobusima, a dio pješke. Treba napomenuti da je za učesnike tokom puta, pored sadržajnih aktivnosti karakterističnih za izviđačku organizaciju, obezbijeđeno osvježenje (sokovi, kafa, čaj), sendviči i ručak.


Na ovoj akciji, pored ostalih, učešće je uzelo i 10 članova našeg novoosnovanog odreda izviđača "6. april". Očekujemo da će se učesnici marša javiti i svojim prilogom.

Alija Preljević-Karanfil

No comments: