Wednesday 30 September 2009

HOĆEMO LI DALJE?

Već izvjesno vrijeme, kako se vidi, na našem blogu vlada neko zatišje. Da nije “okorjelih” saradnika (a mali ih je broj) te nekolicine članova redakcije, mrka kapa bi se pisala blogu. Čovjek bi pomislio da je zimski san, ali lijepa jesen nam ukazuje da se polagano približavamo kraju godine. Upravo zato nas i čudi da nemamo dosta priloga i od vas koji listate ove stranice. Za ne povjerovati je da niste nigdje bili, nikoga sreli (stare prijatelje), da jednostavno nastaje lagani muk. Na blogu smo otvorili i neke nove rubrike (“Vijesti iz regiona”, “Sjećam se” – rubriku sjećanja na naše prijatelje koji nisu više među nama…), pozvali smo sve izviđače iz ostalih gradova BiH i šire da nam se pridruže na blogu. Doduše, prateći komentare, primijetili smo da se javljaju naši prijatelji sa pseudonimima („bezimeni”, „tajanstvena”, „sarajka 67”…) koji su svojim komentarima samo načeli, dodirnuli neku temu ali se nisu aktivnije javljali, da ne govorimo pisali ili slali fotografije.
Možda i ova m
ala karikatura odslikava trenutno stanje.

Uskoro ćemo se približiti 400-tom prilogu na blogu. Pozivamo vas da nam se javite. Pišite nam o aktivnosti novih snaga u opštini / općini Centar Sarajevo, javite nam šta se događa u Novom Sarajevu, Novom Gradu, Hrasnici, Ilidži. Očekujemo da nam se jave stari i novi prijatelji iz Mostara, Konjica, Zenice, Tuzle, Bijeljine, Doboja, Bosanskog Broda, Laktaša… Pišite nam o vašim odredima, aktivnostima, podsjetite nas na vaše akcije, logore, izlete. Pošaljite nam fotografije sa makar kojom rečenicom, nije to teško – vjerujte nam.
I vi koji ste ranije bili mnogo aktivniji, trgnite se, pogledajte u vaše kutije, u vaše albume i šaljite nam vaše priloge. Obradovaćete mnoge koji prate naš blog. Sigurni smo da znate adrese na koje se možete javiti a, ako ste zaboravili, onda malo skrolajte po blogu, naći ćete ih sigurno.

Uz naš pozdrav,
Z-D-R-A-V-O! Zdravo, zdravo, zdravo!
Redakcija bloga

2 comments:

beznadimka said...
This comment has been removed by the author.
beznadimka said...

Rek'o bih, jesen je stigla, pa je i "logorovanje" na blog-u malo utihnulo. Kao sto se iz prilozenog vidi, ima nas bar jos par citalaca ;-) (Siguran sam da nisam jedini!)
B. Osipov