Monday 15 December 2008

SVEČANA SJEDNICA SIFBiH – dec. 2008. god.

Avdić Zekerijah–Zeko iz Zenice, koji je i ranije pomagao na našem blogu, poslao je ove fotografije i kratak izvještaj sa smotre SIFBiH, koja je održana u Hrasnici i doprinijela proslavi 50 godina odreda ''Igman 92''.
Ovaj značajan događaj, 50. godina nije malo, nekako je vezan i za mene, za odred ’’Boriša Kovačević’’. Odred iz Hrasnice ’’Igman 92’’ prvobitno se zvao ’’Đuro Salaj’’. Naša dva odreda su sarađivala tih šezdesetih godina. U domu kulture u Hrasnici su organizovali igranke, na koje smo mi često odlazili. U to vreme nije bilo lako kao danas doći u Hrasnicu, a još teže kasno se vratiti kućama, ali to nije bila prepreka našem druženju. Na ovoj staroj slici mnogi će se prepoznati, a jednom izviđači, uvijek izviđači.
''Svečana sjednica Saveza izviđača Federacije Bosne i Hercegovine
06. 12. 2008. godine u Hrasnici, „Dom kulture“, održana je svečana sjednica Saveza izviđača Federacije Bosne i Hercegovine. Domaćin izviđačima Federacije bio je Odred izviđača „Igman '92“, koji je obilježio 50 godina od osnivanja.
Svečanosti su pored izviđača iz Federacije BiH prisustvovali i mnogi dragi izviđački gosti iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.
Upriličen je zanimljiv program sa izviđačkim horom iz Zenice, koji je izveo 6 izviđačkih pjesama i video-spotovima o proslavi 100 godina skautizma i spotom o izviđačima Sarajeva.
Dodijeljeno je ukupno 71 izviđačko priznanje, od toga „izviđača viteza“ dobilo je 22 izviđača, „srebrni javorov list“ 27 izviđača, „zlatni javorov list“ 11 izviđača i plaketu SIFBiH-a dobilo je 11 organizacija, radnih kolektiva i pojedinaca''.









































Avdić Zekerijah-Zeko

Objavila: Zlatica

No comments: