Saturday 27 December 2008

SRETNA NOVA 2009. – PONOVO NA OKUPU

Već neko vrijeme grupa izviđača (većina je iz bivšeg odreda "Pavle Goranin-Ilija") povremeno se sastaje i priča o prošlim vremenima. Obično, kad neko priča o prošlosti, smatra da je to vrijeme bilo bolje nego ovo današnje. U našem slučaju je to zaista istina.

Nama, u biti, nije bilo važno ko je ko, kako se zove, kojoj konfesiji, naciji ili nečem drugom pripada, nego samo kakav je čovjek. Kako onda tako i danas – mi se evo okupljamo, družimo, razmjenjujemo sjećanja.

Na slici u prilogu, nastaloj krajem decembra, 2008. godine, sljedeći su izviđači i planinke: Hajdar Arifagić-Cican (okrenut leđima), Branko Parla, Bećir-Bećko i Mira Gribajčević, Sabiha-Bisa Hajdarević, Muhamed Fazlić, Alija Preljević (stojim), Vesna Hausler, Ahmed Ahmetašević i Biljana Šahinpašić-Čišić.

Ova mala družina odlučila je (treba li reći jednoglasno i bez suzdržanih) da svim izviđačima-skautima diljem svijeta, a pogotovo izviđačima Sarajeva ma gdje bili, čestitamo Novu 2009. godinu sa željom za dug život, dobro zdravlje i sve najljepše.

Posebne pozdrave i lijepe želje upućujemo svim onima koji su inicirali naš Blog, urednicima, saradnicima i posjetiocima Bloga.

Z - d - r - a - v - o!

Alija Preljević, sa prisutnim na fotosu

No comments: