Monday 17 September 2007

DRAGI MOJI IZVIĐAČI


Slika je već objavljena, ali sada sa tekstom na poleđini.
Dragi moji izviđači, kad sam vas pozdravila KOSMOPOLITSKIM pozdravom, mislila sam, neću se više družiti s vama. Nikad, ne reci nikad! Teško je odoljeti. Vi ste najljepši dio mog života. Kada su me Aljo, Bećko, Šiške i drugi ubijedili 1956. g. da sa djetetom od 3,5 godine pođem na logor u Foču, činilo mi se da su me braća SELJANI poveli u Abesiniju. Pođoh i zaljubih se za cijeli život, ali ne u Čičin odred nego u izviđače cijele JUGE. "Čiča" je prva, ali ne i jedina ljubav.
Hvala Vesku na lijepoj inicijativi. I on je kao dječak sa svojim vodom (upućen), otišao da pomogne formiranje odreda "Boriša Kovačević ", isto tako prekrasan odred. Tako se širila organizacija, kao cvijet ljubičica – adventivnim korijenom. Uostalom, "Mlada Bosna" je formirala "Čiču" i "Pavla Goranina", a iste godine je nastao i "Mladi radnik" u Švrakinom selu.
APROPO, ovog puta bih pozdravila Dževada Tasića i Ljubišu Jakšića. Mislim da sam posljednja živa ENCIKLOPEDIJA. Pišite mi ako niste zaboravili RUKOPIS. Nisam bogzna šta, ali još mogu pisati i mozak još radi. Ako vam to nešto znači, volim vas kao nekad.
Zvjezdana Jovanović, Emila Zole 8/II, 71000 Sarajevo

3 comments:

slobo said...

drugarice i tteta zvezdana puno i jos vise srdacnih pozdrava od slobodana dlobe borovcanina iz nase,vase i moje kanade...tu sam na privremenom radu a da li mi ide staz to jos ne znam i nije bitno to ....bitno je da nas ima i da se mozemo citati..drago mi je da sam u prilici da citam bilo sta od mojih ucitelja medju kojima ste ,pored svih ostalih,vi kao kao moj i nas uca izvidjacki..kad kazem vi onda mislim svakako na druga i cika gojka/"deco mamu vam "...zavrsen citat o koje ste vi i nas gojko cesto pricali/znate vi na sta ja mislim//zivi i veseli bili..

slobo said...

greske;treba jedno teta i nije dlobe nego slobe.te o kojem/fali m/...dalje pocetak recenice ide sa velikim slovom i vlastite imenice isto tako pocinju sa velikim slovom....znaci da napredujem ali onako lakse dodje...to nas boban nebi dozvolio....pozdrav z d r a v o

hiroš said...

Kad se moze onda da iskoristim i pozdravim METALNI glas koji nam je cesto pjevao onu poznatu OBRIŠI SUZE DRAGA OBRISI SUZE JER CITAV JE ZIVOT PRED NAMA NECU DOZVOLITI MILA DA JOS JEDANPUT .......... NI danas nisam siguran da li je to bilo jedino sto se znalo odsvirati ( ha..ha.. ) ili ima jos sto bi rekli. Slobo rado te se sjecam bar svaki put kad se cuje ova pjesma sjetim se svega. Pozdravlja te Hiroš Suad ja sam ti iz one generacije Neven,grof,Kenan s nama su bile Breze a one su znale bas lijepo zapjevati.