Wednesday 11 April 2012

AKO IMATE NEKI FOTOS, POŠALJI TE MI GA - Sanja

I ranije smo pisali kako dobivamo različita pisma u kojima su mnoge poruke. Večinom su to pisma pohvala u kojima nam naši izviđači upučuju zahvalnost za naš uporan rad i kako između ostalog pišu: "pokušaj da otrgnemo od zaborava jedno lijepo vrijeme a koje je neumitno za nama". Tu su i izrazi zahvalnosti za objavljene fotografije naše mladosti koje su mnogi, ne svojom krivicom, ostali bez njih. Tako smo nedavno ( 6. aprila ) primili i jedno pismo jedne Sanje (predpostavljamo iz Sarajeva) sa molbom koje sada objavljujemo.
"Slučajno sam naišla na vaš izviđački blog u kojem, između ostalog, spominjete i mog dedu Mihajla Čuka. Ne znam da li ja ova adresa još uvijek u upotrebi i da li ćete primiti ovu elektronsku poštu, ali ukoliko jeste voljela bih da mi to i potvrdite ili istim putem ili pozivom na 063342857. Željela bih Vam se zahvaliti što ga se još uvijek sječate, te Vas pitati da slućajno nemate neke fotografije na kojima se i on nalazi. Ja znam koliko su mu izviđači značili i bilo bi mi drago imati i tu uspomenu na njega. Njegov stan je, nažalost, izgorio u ratu tako da nijedna stara fotografija nije preživjela.
U svakom slučaju, obradovali ste me samom činjenicom da njegujete ovu tradiciju! Puno pozdrava,
Sanja
Naravno, odmah smo regovali i odgovorili Sanji.
"Poštovana Sanja,
Prvo što smo uradili je bilo da pregledamo stranice bloga i pronadjemo prilog gdje se spominje ime i prezime vašeg dede. Naravno da se sjećamo vašeg dede kao i prodavnice odnosno izviđačkog domačinstva u Domu izviđača na Mejtašu gdje je vaš deda radio. Nažalost nemamo ni jednu njegovu fotografiju. Pa ipak da vas ne bismo razočarali šaljemo vam adrese naših drugara koji ga se veoma rado sječaju i mnogo bolje ga znaju od nas dvoje.
Dakle, obratite se na ove adrese;
1."Buljubasic Midhat " midhatbuljubasic@yahoo.comkoji je radio blizu njega i veoma dobro ga je znao;
2."Vahida Micijevic",, - koja neposredno radila sa Sakibom Matarađijom i može vas povezati sa njim (a njena e mail adresa je v.micijevic@yahoo.com) - priznatim advokatom iz Sarajeva, koji možda još više zna o vašem dedi a možda i ima neku fotgrafiju.
Ako smo bili od koristi biće nam posebno drago. U tom slučaju ako nešto i saznate, javite nam se ponovo.
Pozdrav,
Vesko i Minkica

No comments: