Friday 26 August 2011

IZVIĐAČKA PRIČA IZ HUTOVOG BLATA U 17 SLIKA (13.08.2011.)

Evo, Željko siš'o iz oblaka u močvaru - da se Dado više ne buni (a Vesko ga šutke podrzava).

Upravo ovako pocinje prilog koji slijedi, gdje su skupa sa sarajevskim planinarima u posjeti Hutovom blatu, slucajno ili ne, bili ibivsi izvidjaci OI BK. Pa pogledajmo ovu foto reportazu Majstorovica uz asistenciju Seje Sefica.

1. Željko - Dobra ideja da planinari organizuju izlet i u močvaru. Baš je ovo Hutovo blato lijepo. Vidi ono drvo, kao izvajano.

2. Sađa - Eno i lopoča. 3. Željko - Nije lopoč nego lokvanj. 4. Nepoznata(preko puta): Ona ima pravo, ono žuto je lopoč, a bijelo lokvanj।
Željko: One uvijek imaju pravo. Nego znamo li se mi!? 5. Željko, nije moguće da nas ne prepoznaješ, znamo se iz izviđača. Željko: Lako je Vama, vi me vidite na TV pa obnovite sjecanje. Nego ona plava mora da je Melita, nije se puno promjenila, a Biljana je promjenila boju kose, ali ipak je prepoznajem. .6. Biljana: Eto, ipak nas je prepoznao.



7. Željko: Hajde da se slikamo za blog pored one table.

Sejo: Nemoj tu vruće je, ajmo negdje u hlad.8. Evo nas, ko u stara vremena: Sejo, Sađa, Željko, Melita i Biljana.9. Još jednom za svaki slučaj, da ne bi propala ovako lijepa slika.
10. Kad iz čamca nismo snimili nijednu pticu, evo da ih ovdje slikamo. Kažu da ih ima oko 160 vrsta, uključujući i selice.160 vrsta, uključujući i selice
11. Nismo vidjeli ni ribe, pa da snimimo i njih, kažu ima oko 22 vrste. 12. Sejo: Lijepe su one na slici, ali ja više volim ribu i jegulje u paprikašu. 13.Sađa: E mene slikaj ovdje, ja kao supruga klimatologa, svaki dan ponavljam ovu molitvu. 14. Bilja i Melita: Nije loša ni pura, ali mi ćemo naručiti i žabe. 15. Sađa: Eto, jesam li rekla da je ono žuto lopoc 16. Željko U pravu si, ono bijelo je lokvanj. 17.Sejo: Da ne budemo izviđački šovinisti, idemo se slikati sa ostalim planinarima, pa ako neko od raje prepozna još nekog izviđača na slici, neka javi na blog.

I za kraj treba podsjetiti da smo vas spominjali i bar u mislima bili sa vama.

Zeljko Majstorovic

1 comment:

Vesko said...

Kako je lijepo vidjeti likove dragih prijatelja. Ko zna, mozda vam se iduci put i prikljucimo. Vesko i Minkica