Wednesday 20 July 2011

BILI SMO U SARAJEVU – II DIO

U Sarajevu smo imali priliku sresti naše prijatelje koje nismo vidjeli duže vrijeme. Svi su sem Branka Parle bili dugogodišnji izviđači OI "Pavle Goranin-Ilija". Tako smo u Velikoj bašti proveli lijepo vrijeme u društvu sa Vesnom Hausler-Krstović, sa Bisom, Alijom Preljevićem, Hajdarom Arifagićem, Brankom Parlom.
Sreli smo i Željka Majstorovića, danas veoma poznatog meteorologa, kojeg poznaje šira gledalačka publika u BiH. Željko, nekadašnji izviđač OI "Boriša Kovačević" te načelnik čete "Bane Šurbat" i učesnik mnogih orijentacionih krosova, danas slobodno vrijeme provodi planinarenjem i u krugu svoje porodice.
Iznenadni susret sa Branom Džamonjom bila je prilika da se sjetimo starih dana, rivaliteta OI "Vaso Miskin-Crni" i OI "Boriša Kovačević". Pozdravio je sve one koji ga se sjećaju, a poseban pozdrav proslijedio je Tomi Bekeru u Beograd.
I njih tri (Minkica, Rusmira i Lejla) bile su planinke OI "Slaviša Vajner-Čiča". Prijateljice od malih nogu, školske drugarice koje danas žive u tri različite zemlje (Engleska, Bosna i Kanada) iskoristile su dane u Sarajevu za "češljanje" svojih uspomena.
Sreli smo još neke, ali nam foto-kamera nije bila pri ruci. I znate šta im je zajedničko? Svi se druže i vole kao nekada. Sa časnim izuzecima, kažu da im je pisanje teško kao olovo.
Iskreno rečeno, nisu jedini! Ipak nada ostaje da i njihove priloge vidimo na stranicama bloga.

2 comments:

SV said...

Pozdrav svim znanim i neznanim Izvidjacima is odreda Vaso Miskin Crni iz Sarajeva od njihovog bivseg Nacelnika Nebojse "Braco" Volic iz Bad Bertrich - Njemacka !!! 22.07.2011

Vesko said...

Veliki pozdrav Nebojsi! Tragam za tobom vec duze vrijeme. Ako mozes javi mi se na moju adresu (imas je sa lijeve strane).Ne budi lijen!!!
Vesko