Thursday 10 February 2011

SLOVENAČKI FILM O IZVIĐAČIMA

.
Slovenački režiser Miha Hočevar snimio je film za decu i omladinu, “GREMO MI PO SVOJE”, a akteri filma su izviđači.


“Ideja nam je bila da napravimo urnebesnu i napetu komediju, na privlačnim lokacijama, koja će odolevati vremenu i spajati decu i starije više generacija. Svima razumljiva priča sa mnogim zanimljivim i novim licima, koja nenametljivo, između avanture i humora priča i nešto više o životu, takmičenju, ljubavi i prirodi i koja će privući ne samo omladinu već i malo starije”, kaže režiser Hočevar.


Film je snimljen na predivnim lokacijama Triglavskog nacionalnog parka, na reci Soči, gde je podignut izviđački tabor. Starešina Aleks, pobornik strogog izviđačkog vaspitanja dece, lik je oko koga se stvaraju mnogi komični zapleti.


Film se emituje u bioskopima od 4. novembra 2010. god. i drugi je po gledanosti u Sloveniji za prošlu godinu, odmah posle “Avatara”.

Polovinom ove godine biće u prodaji DVD. Koga da angažujemo da nam nabavi ovaj DVD? Ja bih se baš zabavljala, podsećajući se na naša taborovanja – logorovanja!

Informaciju i slike sam pronašla na linkovima:

http://www.imdb.com/title/tt1630241/

http://www.facebook.com/gremomiposvoje

Zlatica Banović (Ninić)

1 comment:

bninzlatica said...

dok sam skupljala materijal za ovaj post, ostavila sam i komentar da bih želela pogledati ovaj film.
Dobila sam odgovor, što me prijatno iznenadilo. Mislim da je odgovoru mesto ovde, među komentarima:

"Ogledate si ga lahko v vseh Kolosejih po Sloveniji in v Kino klubu Vič v Ljubljani

Z gumbom pod sliko dogodka povej in opozori še vse prijatelje, da imajo še zadnjo možnost za ogled filma kot se šika: na velikem platnu v kinu! Povezava do dogodek je na
>> http://goo.gl/V4Bnl