Wednesday, 12 May 2010

GALERIJA SJEĆANJA – 1969. GODINA

1969. godinu karakterišu mnoge aktivnosti kako sarajevskih tako i drugih izviđača BiH. Održano je mnogo izleta, marševa, škola. Međutim, i pored velike želje da objavimo što više fotografija, u tome (bar za 1969. godinu) nismo uspjeli. Pa ipak ćemo u ovom prilogu prikazati:

– 2 fotografije OI "Boriša Kovačević" sa marša od Popovog mosta do Tjentišta;
– 3 fotografije sa učesnicima IV klase Republičke škole za načelnike odreda održane na Palama i
– 1 fotografiju sa obilježavanja dana JNA.Na prvoj fotografiji su s lijeva na desno: Niko Mioč, Jasminka Alikadić, Miodrag Rakić… i zadnji u redu Marko Divčić, dok su na drugoj Dragan Bulajić i Milisav Marković.

Na prvoj fotografiji se vide svi polaznici IV klase Republičke škole; na drugoj je jedan od detalja sa škole, dok su na trećoj fotografiji učesnici škole Buco Petrović, Branko Parla i Jozo Čarapina.


Na posljednjoj fotografiji se vide izviđači i planinke Sarajeva na prijemu u povodu dana JNA. S lijeva na desno su: Jelena Mirić, Vahida Mičijević, Nebojša Spec i (?) – ne znamo ime mladog iziđača. U pozadini je Kićo Laganin.


Molimo sve posjetioce bloga, naše saradnike i sve ostale da nam pomognu u slanju fotografija od 1973. godine pa nadalje.

No comments: