Monday 19 April 2010

GALERIJA SJEĆANJA 1968. godina – II DIO

.
Ljetne mjesece 1968. godine obilježila su četiri događaja i to:

1) REPUBLIČKO TAKMIČENJE U ORIJENTACIJI (RTUO), koje je održano u Bosanskom Novom, gdje su planinke Odreda izviđača “Slaviša Vajner Čiča” iz Sarajeva osvojile prvo mjesto.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
O ovom takmičenju svoje utiske na našem blogu napisale su Mia Kordić i Snježana Mahmutović, a mnogo više o ovom događaju biće objavljeno u serijalu koji su pripremili Midhat Buljubašić i Bećir Gribajčević.
.
2) VJEČNO HUČI SUTJESKA (VHS), jedna od nezaboravnih akcija u kojoj su učestvovale mnoge izviđačke jedinice iz cijele Jugoslavije. Pa ipak, dva najupečatljivija događaja su bili održavanje COT-a kao i III klase republičke škole za načelnike odreda BiH.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. . . . . Naslovna strana knjige VHS
.
.
.

. . .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.. . . . . . . . Amblem VHS-a
.
. . . . . . . . . . . . . . . . . Detalj sa VHS

.3) CENTRALNO ORIJENTACIONO TAKMIČENJE (COT)
.
.
.
. . . . . . . . Ekipa Saveza izviđača Hrvatske na COT-u
.
. . . . . . . . . . . Proglašenje pobjednika COT-a
.
4) REPUBLIČKA ŠKOLA ZA NAČELNIKE ODREDA
.
.
. . . . . . Štab III republičke škole za načelnike odreda
.
.
Na fotografijama se vidi otvaranje VHS, amblemi i knjiga o VHS, kao i fotosi sa COT i niz fotografija. O ovom događaju u nekoliko navrata su pisali V. Vesković, Gorana Jovanović, Vera Stjepanović-Mrđa, Vlado Suško i drugi naši saradnici. A ako vas više interesuje, ma slobodno prelistajte blog.
.

Za lakše prelistavanje bloga možete koristiti ponudu Bloggera u gornjem lijevom uglu. Pored oznake Bloggera u bijelo polje upišite ključnu riječ i klik na lupu.
.

No comments: