Friday 5 June 2009

GALERIJA USPOMENA br. 4

"Galerija uspomena" lagano napreduje. Treba biti iskren pa kazati da mnogi od nas u ranim godinama prve polovice prošlog vijeka nismo ni imali fotoaparate. U ta doba, imati fotoaparat bila je ipak privilegija samo ponekih izviđača. Upravo zato i manji broj fotografija iz ovog perioda predstavlja pravi raritet. Hvala svim našim saradnicima (prepoznaće se oni) na poslatim fotografijama kao i onima koji će nam ubuduće slati svoje fotografije.

Ovog puta objavljujemo fotografije iz 1958. i 1959. godine.

1958. godina


Logorovanje na Plivinom jezeru

Mira i Ljilja Pašović, Vahida Mičijević i Lidija Muzika uređuju pristup jarbolu.



Bećko Gribajčević i Fuad Šišić, konačari u Podgrabu.


Pisane priloge o ovim fotografijama možete naći na našem blogu i to u prilozima Bećka Gribajčevića objavljenim pod naslovom "Koliko je vode prošlo..." od 1. i 16. februara 2009. godine.

1959. godina

Ovo je jedina fotografija iz te godine koju smo primili. Na fotografiji snimljenoj ispred planinarskog doma na Hrasničkom stanu – Igman, nalaze se: Boban Đurić, Zoran Stojanović-Zo, Slobodan Samardžić, Zoran Vuković, Ljilja Pašović, Buda, Vera Ćurčić, Mira Pašović, Lidija Muzika, Anton Kalaš i…



U narednom prilogu "Galerija uspomena" pokazaćemo mnogo više fotografija. Vjerujemo da će, kao i prethodne fotografije, podstaknuti neke izviđače koji su na njima, da nam se jave širim opisom događaja na kome su snimljeni.

No comments: