Thursday 24 July 2008

BAŠ KAO MAĐIONIČAR

Ne, ovaj naslov nije šala. Naš Repeta je baš kao pravi mađioničar. Iznenada se pojavi, pošalje komentar i kao pravi mađioničar opet nestane. Onda se posjetioci bloga pitaju: "Šta bi od njega?", a on se opet pojavi nakon dužeg vremena. Javi nam se svima sa obećanjem da će se uskoro opet javiti. Već zamišljamo radost na licu teta-Zvjezdane, nas ostalih koji pratimo ovaj blog, kada ugledaju svjetlost dana ovog teksta. Naime, kako i sami vidite, Vladimir Osipov je komentarisao jedan prilog Olje Đurašković koji je objavljen 22. septembra 2007. godine (za one koje interesuju fotosi iz tog priloga). Smatrali smo da je njegov komentar zaslužio da se objavi kao poseban prilog, bez obzira što on misli "da ćemo ga pojesti skupa sa cipelama".

Opet ću se javiti samo komentarom (»ozbiljniji« prilog samo što nije...). Poješće me svekoliki administratori bloga sa sve cipelama! Draga Olja, kad smo postavili onaj propagandni logor na cirkus-placu i svašta nešto izvodili ne bismo li još koga navukli na tanak led tj. u izviđačku organizaciju – dokaz je da smo uspjeli



to što si uletjela u klopku i postala izviđačko-planinski star – ja sam taj dan i to šatorovanje zapamtio po nečem drugom: podiže se usred tih naših vještina kratkotrajni vihor i nešto mi uleti u oko. Ovamo-onamo, vidim da se mora ljekaru, iako nisam bio neka peka. Skroz sam zaboravio jesam li pješke ili nekako drukčije stigao, čini mi se do Oftalmološke klinike u Koševu, i tamo meni iz oka izvadiše uzak i oštar komad stakla od cirka-oko 5 milimetara ('ajd neka je i 3, nije ribarska priča ali su mi to tamo pokazali pa znam). A meni nešto nije bilo puno stalo toga dana da prikazujem pred publikom izviđačke vještine; ali što se mora nije teško (dobili zadatak i tačka). Sve se dobro završilo, ali sam hodao još neko vrijeme sa zavojem. – Uz tvoje slike: tamo gdje je štab logora u Berkovini, skroz desno stoji Edo Ekart, i sjetio sam se njegovog izviđačkog imena: Iguman! O njemu sam već nešto rekao ranije i Dado Hegenberger se odazvao na te moje riječi. A na drugoj, gdje kažeš da stojiš druga s kraja, u donjem redu ispod tebe sjedi Milan Vešović-Veško (za njega i njegove roditelje me vezuje posebna uspomena), do njega uvijek ozbiljni Josip Šremzer-Joco, pa onda Šiške. A ti od svega izviđačkog naroda najprepoznatljivija.
Živjela ti nama!
Vladimir Osipov-Repeta
(Opaska "administratora": Probudi nam se, Olja!)

1 comment:

++Muhica++ Gorana said...

Dragi Vlado, moja mama Zvjezdana te moli da se javis privatno na moju mail adresu: goranajovanovic@yahoo.com
Izvidjacki pozdrav od Gorane Jovanovic-Muhice