Thursday 1 May 2008

SRETAN VAM PRAZNIK

Iako daleko od vas, vas sviju koje volimo, na koje tako često mislimo, evo iz Engleske, tačnije iz Kenta, iz gradića Faversham, šaljemo vam tople pozdrave i čestitamo vam praznik, ma zna se, naš

PRVI MAJ

Na ovom izletu londonskih Sarajlija proslavili smo ovaj nama dragi praznik i nas nekoliko sarajevskih izviđača. Nemamo ovog trenutka marame, uniforme te ostala obilježja, ali vas pozdravljamo evo ovako:



Izvinite, zadrhtala je ruka jedog učesnika kada nas je vidio ovako vesele, a na snimku su Minkica i Vesko Vesković i Mia Kordić (u gornjem redu), te Sveto Gačinović i Branka Danon (u donjem redu), nekadašnji izviđači odreda izviđača "Slaviša Vajner Čiča" i "Boriša Kovačević". Posjetili smo (iako po oblačnom vremenu) mnoge znamenitosti ovog grada, te, sjećajući se vas, popili smo i "tucanu" kafu/kavu/kahvu, kako god hoćete.



Ono što nas je posebno iznenadilo bio je skup skauta ovog gradića, koji nas je podsjetio na našu lijepu (kako reče Sveto, "prohujalu") mladost. Neka ove sličice dočaraju makar malo i našu radost, te, kako primijeti Mia: "Vidi ovih, podsjećaju me na Goranu, na mene, na vas".



Ovoj smotri ili paradi skauta prisustvovao je i njihov gradonačelnik. I održao prigodan govor. A zamislite, i slikao se i sa mnom.



Eto, za ovaj put toliko od nas. Očekujemo da će i svi naši prijatelji se javiti prigodnim prilozima. Naravno, pored ovog praznika, slijede mnogi susreti starih prijatelja u Sarajevu, a i na drugim mjestima. Slijede proslave godišnjica matura, slijede godišnji odmori... Slijede, sigurni smo, i vaši naredni prilozi.
Koristimo priliku da se zahvalimo mnogima koji su nam pomogli da dopunimo spisak nama dragih prijatelja koji više nisu sa nama. Hvala svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da ih ne zaboravimo nikada. Očekujemo i dalje da svojim crno-bijelim fotosima zadržimo i ovjekovječimo dio naše i vaše mladosti. Trudićemo se da ništa (skupa sa vama i našim vjernim saradnicima) ništa ne propustimo.
Vaši Minkica i Vesko Vesković

No comments: