Tuesday 12 February 2008

EVO I MENE – Tanja Danon, Holandija


Izgleda da je ipak ovaj naš blog gledan. Vjerovatno potaknuta zadnjim prilogom o planinkama iz OI “Mlada Bosna”, javila nam se i Tanja Danon iz Leidena (Lajden), Holandija. Poslala je par fotografija i evo šta piše:

Dragi moji izviđači – ma gdje da ste!
Ne mogu vam opisati svoju radost kada sam pronašla i otvorila ove divne stranice moje i vaše mladosti. Sjetila sam se (a nešto me sjećanje napustilo – ne znam šta se dešava) da sam nekada kao učenica učiteljske škole a član OI “Boriša Kovačević” oformila vod planinki “Munje”. Svoju praksu iz školskih klupa uspješno sam provodila sa svojim cvjetićima. Sve moje planinke bile su učenice iz istoimene škole (“Boriša Kovačević”). Bile su jako vesele i lijepo su pjevale. Učestvovali smo u svim aktivnostima našeg odreda, išle na mnoge izlete te smotre opštinskog i sreskog saveza. Posebno pamtim njihovu radost kada smo u Domu izviđača, u izviđačkom domaćinstvu, kupile nove lijepe uniforme.

Vod planinki "Munje"

Završetkom mog školovanja otišla sam u Bihać, tako da sam vremenom izgubila vezu sa mojim planinkama. Voljela bih posebno ako bi mi se neko od njih javio ili putem komentara na blogu ili na moju adresu (Tanja Danon, Merendonk 75, 2317 Leiden, Holland). Nadam se također da će neko od izviđača i planinki sa Grbavice to isto učiniti. Niko ne bi bio sretniji od mene.
Pozdravljam sve izviđače i planinke mog odreda, kao i sve iz Sarajeva i šire, kome su izviđači u srcu.
Vaša Tanja Danon

2 comments:

SRDJAN PEROVIC said...

U gornjem redu,prva s lijeva (stoji)prepoznajem Afroditu Gligor-Ditu s grbavice.Stanovala je u Lenjinovoj 44 i bila moja komsinica.Ako prepoznam jos nekoga javicu se kasnije. Puno pozdrava..
Srdjan Perovic

SRDJAN PEROVIC said...

Tanja zdravo !
Na fotografiji sam prepoznao jos jedan lik,a to je Olgica Dulcic koja je druga s lijeva u prvom redu (cuci). Slika je puno ostecena pa ako hoces javi mi se da bi smo se dogovorili oko popravke iste.
Pozdrav....Srdjan
srboj@cia.com