Friday 8 February 2008

OI "MLADA BOSNA" – "MUNJE"

Prošle godine (21. 08. 2007.) Miroslav Topić-Cober objavio je fotografiju planinki iz čete "Munje" odreda izviđača "Mlada Bosna", snimljenu na Kalovitim brdima kod nasih izviđačkih domova.

Na toj fotografiji se vide sestre Pilav (Mina i Bera), Minka Kečo,


Nakon više od pola godine nakon objavljivanja gornje slike, javila se Bera Pilav (danas Zirojević), koja živi u Ostinu (Austin), glavnom gradu države Texas, USA, nakon konsultacija sa svojom sestrom Minom, koja je u Sarajevu, te poslala više starih fotografija. Napisala je: "Evo obećanih slika, stare su 40+ godina. Ove u Domu izviđača su iz decembra 1967-e.


Fotos sa jednog nastupa "Munja" u Domu izviđača: s lijeva na desno – iza izviđača u prvom planu su Joja, Bera, Mina, Zlatko, a nakon nepoznatog imena su i Milkica i Minka.


Sa jedne od skupština: s desna na lijevo – Bera, Zlatan Kalanović, Minkica Kečo...


Ostale fotografije su sa Kalovitih brda – Pale, iz oktobra iste godine.
Vremenski razmak mi je izbrisao dva imena (mislim da ih je dovela Meliha Begić), ali za ostale znam ko su. Na slici Kalovita brda su, s lijeva na desno:

Rikica Romano, Milkica Vukašinović, Minka Kečo, slijede dva zaboravljena imena, pa Meliha Begić, Goga Marić i ja".


Još jedna zajednička fotografija



Poruka: Molimo sve planinke i izviđače, a posebno Gorana Serdarevića (uzdamo se u njegovo sjećanje) da nam pomognu, te putem komentara otkriju i ostale likove na fotografijama.

No comments: