Sunday 5 May 2013

NOVOSTI IZ REGIONA - Crna Gora - U čast planete Zemlje




Uoči 22. Aprila, Dana planete Zemlje, samostalna četa izviđača “Milenijum” iz Podgorice u saradnji sa NVO “Zeleni korak” iz Ulcinja, održao je veliku ekološku akciju, u kojoj je skupljeno više od 150 džakova tvrdog otpada sa područja Velike plaže.
Više od 50 izviđača više od četiri sata uklanjali su otpad, nebili koliko toliko promjenili haotično stanje na Velikoj plaži. Loše vrijeme omelo je izviđače da svoju ideju sprovedu do kraja i urade više posla.
Načelnik Saveza izviđača Crne Gore, Peko Vukadinović, rekao je da Savez sa svojim članstvom pokušava izaći u susret svim problemima, sa kojima se danas suočavaju mladi ljudi. Istakao je da je April mjesec planete Zemlje i dodao da izviđači tokom cijele godine doprinose razvoju eko-kulture posebno kod mladih! Izviđački odredi Gojko Kruška (Cetinje), Jagoš Kontić (Nikšić), Dragan Cerović (Nikšić), 24. Novembar (Bar) prepoznali su ideju ove akcije i podržali izviđače iz Podgorice.
Samostalna četa Milenijum iz Podgorice napominje da u narednom periodu čeka je niz akcija, pošumljavanje,eko-edukacije, izviđačka takmičenja, rad sa mladima i poziva sve zainteresovane mlade ljude da im se priključe u njihovom radu. Starosne granice su od 7 do 77 godina.
Načelnik Vukadinović ispred Saveza izviđača najavio je više akcija koje će sprovesti Savez u narednom periodu kao i Odredske jedinice, izdvojio je posebno Zbor Saveza, Orjentaciono republičko takmičenje, Susrete poletaraca, Vodne škole i međunarodne kampove, dok je pomenuo i Aktivnosti cetinjskih, barskih izviđača za naredni vikend “Feštu na pjenu od mora”, kamp u organizaciji Cetinjskih izviđača koji će trajati četiri dana kao i “Desant na Bigovicu” u organizaciji barskih izviđača.

Prilog preuzet sa bloga izviđača Crne Gore 



Vaše komentare možete slati na slijedeći način: Dovoljno je da prilog koji želite komentirati, da na njegovom kraju sa desne strane kliknete mišem na rijeć Post a comment. Otvoriće vam se sljedeća stranica na kojoj će te ugledati kvadrat u kojem možete kometarisati prilog ( ne više od 300 rijeći ). Ispod kvadrata se nalaze dva manja pravougaonika i u prvom napišete vašu e mail adresu a u drugom vašu lozinka-pasword. Na kraju kada to uradite, kliknete na rubriku send i to je to.
Vaše priloge sa fotografijama možete poslati na ove adrese:


No comments: