Saturday 24 November 2012

KO BI REKAO - VII GODINA BLOGA

Ko bi rekao da ulazimo u sedmu godinu od kada se pojavio blog " SA IZVIĐAČI ". I ako pogledate malo temeljitije blog, vidjećete da je ovaj prilog 718. po redu. Krenuli smo sa skromnim ambicijama na današnji datum sa željom da okupimo izviđače Sarajeva, da evociramo uspomene na dane zajednićki provedene. I na naše iznenađenje blog je poput jedne snježne grudve, zakolutao se, te je iz broja u broj objavljenih priloga okupio ne mali broj naših prijatelja. U početku su to bili samo sarajevski izviđači da bi nam se pridružili ( na naš poziv) izviđači iz cijele Bosne i Hercegovine. Ne dugo zatim, dobivali smo priloge i  od izviđača iz cijele regije. Godine onih koji su se javljali kreću se od najstarijih do najmlađih generacija, u kojima su pisali i slali fotografije i tako na svoj način dopunjavali istoriju naše organizacije. I ne samo istoriju. Obilježavali su i sadašnje trenutke djelovanja organizacije. Hvala svima koji su skupa sa nama davali pun doprinos da i dalje napredujemo.
Na naše iznenađenje i radost, nedavno smo se neočekivano sreli u Londonu sa Dževadom Tašićem. Ovaj naš dragi drugar svojevremeno bio je i načelnik odreda izviđača "Savo Kovačević" a koji je djelovao na teritoriji "Marijinog Dvora" i kako je u šali rekao: "pokušavao kvariti uspjehe komšija iz OI "Slaviša Vajner Čiča".
Dževad, dugogodišnji i vrstni novinar "Oslobođenja" danas živi i radi u Norveškoj i vodi i uređjuje list "Bosanska pošta", veoma cijenjen i čitan list među našim ljudima. A Dževad skromno poručuje da ponekada prati naš blog i upučuje tople pozdrave svim sarajevskim izviđačima.
Vesko i Minkica Vesković

No comments: