Friday 11 May 2012

POSLJEDNJE IZVIĐAČKO ZDRAVO

POSLJEDNJE  IZVIĐAČKO  ZDRAVO      
Našem poznatom i nama mnogima dragom  Fariju-Faruku Muštoviću

Zahvalni smo mu za sve što nam je značio u drugarstvu, što je unosio u izviđačku organizaciju,i koji je posebno dao svoj doprinos izviđačkoj organizaciji.
Naš Fari rođen je u Mostaru 1940.godine. Kao gimnazijalac postao je izviđač u Mostaru u odredu " Ivo Lola Ribar ". Po preselenju u Sarajevo uključuje se u izviđačku organizaciju i osniva odred izviđača "Zelena Dolina "u Vogošći. I, od tada u Sarajevu počinje njegov pravi izviđački život.
Bio je veoma vrijedan i učestvovao je u svim važnim izviđačkim akcijama vrlo uspješno. Bio je poznat po vrijednoći i vrlini, bio je nesebičan, uvijek spreman da pomogne.Posebno je bio privržen timskom radu. Bio je uspješan kao autor u pripremama i organizovanju najatraktivnije izviđačke discipline-Republičkog takmičenja u orijentaciji koje je vodio. Bio je izuzetno stručani objektivan u ocjenjivanju. Njegova karizma ga je činila veselim, raspoloženim, obljubljenim i voljenim izviđačem.
Fari je bio vrlo aktivan kao izviđač, ali i odličan đak i vrlo uspješan student. Završio je Mašinski fakultet u Sarajevu 1964.godine. Magistrirao je 1977.godine na postdiplomskom studiju kao projektant i voditelj poslova inžinjeringa u Energoinvestu.
I pored svojih inžinjerskih poslova, redovno je nalazio vremena za svoju ljubav prema izviđačima i zajedno sa svojom sestrom Suadom učestvovao u svim izviđačkim akcijama i logorovanjima.  Sve do zadnjeg trena bio je posvećen i za rad u izviđačkoj organizaciji.
Neka mu je lahka bosanska zemlja!

Njegovi stari drugovi izviđači: Aljo Melez, Bećko Gribajčević i Vahida Mičijević
                                             
P.S: Blog napominje da smo fotografije koje nam je poslao naš drug Fari objavili u prilogu koji je objavljen 26.2.2011. godine.

No comments: