Saturday 7 January 2012

POMOZITE DA OTKRIJEMO GODINU, MJESTO I LIKOVE NA FOTOGRAFIJAMA

Pažljivijim pregledom objavljenih priloga na blogu, može se jednostavno uočiti smanjeni broj istih u mjesecu januaru. Tako je i sada. Dali su u pitanju utisci sa nedavnih proslava dočeka nove godine ili nešto drugo, novih priloga bar trenutno nema. Da bi popunili ovu prazninu zavirili smo u našu datoteku fotografija koje nisu objavljivane do sada. Oni koji su nam ih proslijedili mislili su da su samim činom slanja ispunili svoju obavezu. Hvala im ali smo mislili da će kasnije poslati koji redak teksta. Zato smo odlučili da u narednom periodu objavimo neke od tih fotografija za koje ne znamo (ili djelimično znamo), kada su i gdje nastale - godina, mjesto, likovi.

Pa da krenemo:
1. Na ovoj fotografiji prepoznajemo Mehu Basarića, prvog sa lijeve strane i mislimo da je prvi sa desne strane Kićo Laganin. Pogodite ko se nalazi u sredini fotografije i kada i gdje je snimljena?
2. Grupa izviđača OI "Mladi radnik" sa Tomom Bekerom. Gdje i kada je snimljena fotografija i ko su ostali likovi?
3. Zimovanje na Šavnicima Saveza izviđača Novo Sarajevo 1963. godine. Pogodite likove na fotografiji. Mi prepoznajemo Husu i Ramiza iz OI "Mladi radnik"?
4. Isto zimovanje - ko su ove dvije planinke?
5. Na kom logorovanju, smotri..., koje godine i gdje je snimljena ova logorska kapija banjalučkih izviđača?
6. Ko se nalazi na ovoj fotografiji pored Osmanagić Muzafera-Age?
Ako znate, javite nam se. Nije teško!

A mi nastavljamo sa drugim fotografijama

No comments: