Saturday 24 December 2011

36. Novembarski susreti izviđača u Banja Luci – Vera Stjepanović - Mrđa


I ako sa malim zakašnjenjem, sa velikim zadovoljstvom objavljujemo prilog naše saradnice Vere
-Stjepanović-Mrđa sa novembarskih susreta izviđača u Banja Luci.

Tradicionalna manifestacija Novembarski susreti izviđača ove godine je u Banja Luci okupila 185 izviđača iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Susreti su održani od 25. do 27. novembra 2011.Najbolji među 26 ekipa bili su članovi "Munje" odreda izviđača "Horizonti" iz Smederevske Palanke, drugi "Vožd" odreda "Vožd Karađorđe" iz Niša i treće mjesto je osvojjila ekipa "Ozon" odreda "Car Lazar" iz Kruševca.

Tokom takmičenja ekipe su prelazile stazu sa pet kontrolnih tačaka na lijevoj obali rijeke Vrbas. Prva tačka nalazila se kod Venecija mosta, druga kod Zelenog mosta, treća u naselju Potoci,četvrta kod Ponira i peta kod Rebrovačke crkve. Cilj je bio da takmičari pronađu kontrolne tačke i dođu do njih. Tamo su polagali discipline skica terena i puta, konstrukcija staze, prva pomoć i signalizacija.

Uspješan organizator 36. Novembarskih susreta izviđača bio je odred "22.april" iz Banja Luke koji se kao domaćin nije takmičio. Takmičenje je bilo uspješno ali ljepše od svega bilo je druženje i nova poznanstva.

U ta tri kišna dana Banja Lukom se orilo : "Dobra srca su naše bogatstvo, a još jače je naše drugarstvo".

Vera Stjepanović - Mrđa

No comments: