Tuesday 17 May 2011

BRAVO ZENIČANI !

U "Oslobođenju" od 16. 5. ove godine objavljen je ovaj članak. Pročitajte ga, a iskrene čestitke zeničkim izviđačima upućuju posjetioci i redakcija bloga.


I ove godine planirano je organizovanje izviđačkog kampa, koji će biti otvoren za svu djecu iz Zenice, ali i za sve izviđače iz ostalih dijelova BiH

Savez
izviđača općine Zenica ovog ljeta, po 59. put organizovati će izviđački kamp na Boračkom jezeru. Učešće na kampu otvoreno je za svu djecu iz Zenice, ali i sve izviđače iz BiH od 7 do 15 godina. Prema riječima Edina Šarića, predsjednika SIOZ-a, želja je da na ovogodišnje taborovanje izvede najmanje hiljadu mladih i to u četiri smjene po deset dana.


"Ove godine kapacitet je povećan za dodatna 64 ležaja u četiri bungalova, koji su izgrađeni zahvaljujući pomoći Vlade Japana i Općine Zenica. Novih 35 šatora iz istog projekta su već u funkciji od jula prošle godine. Svi bungalovi su savremeno opremljeni, a svaki od njih pored 16 ležaja ima na raspolaganju sanitarni čvor. Svečana ceremonija otvaranja bungalova predviđena je od 2. do 8. jula u dogovoru sa predstavnicima Ambasade Japana u Sarajevu", kaže Šarić.

Realizacijom ovog djela projekta i nastavkom realizacije izgradnje centra prema idejnom projektu, što u narednoj fazi predstavlja izgradnju neophodnih sportskih terena. Izviđački centar Zenica - Mostar će biti najuređeniji i po sadržajima najkompletniji centar ovog tipa na prostoru jugoistočne Evrope.

Ovogodišnji slogan izviđačkog ljeta je "Doživite magiju na Boračkom jezeru". Cijena desetodnevnog taborovanja iznosi 150 maraka za članove SIOZ-a, za organizovane grupe, udruženja građana, sportske organizacije, i 160 KM za ostalu djecu. Prva smjena taborovanja je od 1. do 10. jula, a posljednja, četvrta, od 28. jula do 6. augusta. U cijenu su uključeni smještaj, ishrana, nadzor instruktora, medicinski nadzor i prevoz.


No comments: