Tuesday 2 March 2010

OPET O NAMA – PROBUDITE SE

Ova zima i nije bila baš neka zima. Nekakva traljava, čas sunce, čas oblaci, pa kiša. »Iznenadio« nas je i snijeg u par navrata, ali sve u svemu mršavo. Niti hladnoće a ni toplote. Kažu da je svuda bilo takvo vrijeme. A da vrijeme utiče i na nas, vidjelo se i po prilozima koji su se pojavljivali ovih mjeseci. Utonuli u zimski san i naši saradnici kao i oni koji prate (povremeno) listajući stranice bloga. Doduše, na komentarima su kratko se javljali Emir Omanović, Dado Hegenberger, Željko Majstorović, Zikret Ohranović i drugi. I svi pišu u stilu: „E, vala, kada može taj i taj, mogu i ja”. A onda jedno veliko NIŠTA. Ipak, šampion je Zikret Ohranović koji malo, malo a već godinu i po najavljuje slanje svojih fotografija. Ne znamo gdje je, na kojem kontinentu i u kojoj državi sada živi. Ko zna, možda se i javi. Ni drugi koji pošalju kratke komentare nemaju naviku da nešto više napišu i proslijede kao vlastiti tekst na blog. To se posebno odnosi kada je riječ o rubrici „Galerija sjećanja”. Očekivali smo, a i danas očekujemo, da će pojedina fotografija podsjetiti ponekoga da bar napiše svoj doživljaj, svoje sjećanje na neku od akcija, izleta, logorovanja, smotri… A možda i hoće?
Pa ipak mi ne mirujemo. U pripremi imamo neke priloge koji će se uskoro pojaviti. Tako na primjer, Midhat Buljubašić sprema jednu seriju priloga o svim učesnicima BiH na RTUO i COT-ovima, od najranijih do (možda) zadnjih dana kada su održavani. Potaknuti karikaturama iz britanskog časopisa “Scouting”, na prijedlog jednog našeg saradnika objavićemo i stripove koji su izlazili u listu Saveza izviđača Hrvatske. U pripremi je i prilog o Zlatnom i Srebrenom javorovom listu, priznanjima SIJ kao i imenima njihovih dobitnika. Tu je i redovna rubrika „Galerija sjećanja”, gdje na red stižu fotografije iz 1968. godine. Očekujemo da nam uskoro naši prijatelji pošalju i dio izviđačke literature, kao i izvode iz listova koji su izlazili u BiH. U toku je i prikupljanje materijala o džemboriju (Jamboree), skupu skauta cijelog svijeta, pa se nadamo da ćemo, uz prikaz dosadašnjih skupova, dati i više informacija o narednom skupu, a koji se održava 2011. godine u Švedskoj.


Uz vaše priloge o izletima, zimovanjima, skupštinama, o vašim svježim susretima sa starim ali i novim prijateljima zajedno ćemo jos više obogatiti stranice našeg bloga. I dalje iskreno pozivamo sve izviđače iz Sarajeva, drugih gradova i mjesta BiH, kao i naše prijatelje iz regiona, da nam se jave sa svim novostima, koje ćemo sa radošću objaviti. Ipak smo mi izviđači jedna ogromna porodica ma gdje god da živimo. Zar ne?

Redakcija bloga

2 comments:

gundjo said...

E pa neka sam bar u necemu sampion hahahaha...
Napisah da sam objavio blog i na fb postavio 10 slikica ali eto to se ne vidi na SA-izvidjaci ?????
Pomozite jer su fotke preteške za e-mail !!

bninzlatica said...

Zdravo Gundjo,
na blogu sam nasla tri slike, a na fb ne mogu da udjem. Pokusat cu ponovo. Ako ne uspem, posaljite nam slike sliku jednu po jednu.
Veliki izvidjacki pozdrav!