Monday 15 September 2008

IGMAN

Danas smo primili novi prilog za blog sa člankom objavljenim u dnevnim novinama koji nam je poslao Midhat Buljubašić-Šilja iz Sarajeva, pa ga odmah i objavljujemo.

"Na poziv izviđača odreda "Igman 92" iz Hrasnice, na Igmanu su se okupili izviđači (srednjovječni) iz Splita i Sarajeva uz laganu roštiljadu i druženje. Od našeg starijeg poznatog društva (raje) bili su: Kićo i Blanka Laganin, Bećko i Mira Gribajčević, Vahida Mičijević, Muzafer Osmanagić-Aga, zubarica Lela, Arnautalić Sado-Riko, sestre Kršlak (Emira i Edina, poznatije kao sestre Kesler, sa užom i širom familijom), Mataradžija Sakib-Kibe, Hajdar Arifagić i ego.Također su tu i iz Zenice stigli Mustafa Poparić i Mirza Jarić. Bio nam je u gostima i ambasador Hrvatske u BiH gosp. Vrbošić.

Uz lagano i ugodno druženje sa "generacijom" iz Splita, dogovaran je i uzvratni posjet Splitu za neka bolja vremena. Pjevale se naše stare pjesme, sviralo se, a bogme, malo se i popilo. U razgovoru je spominjan i naš blog (Aga, Bećko, malo i ja) i ostala je obaveza Bećka, Kiće, Harija i Age da pošalju nešto dokumentacije iz starih vremena. Za sada toliko.

Veliki v o z d r a iz Rajvosa.

Šilja
(Bili bismo jako zahvalni kada bismo primili bar koji fotos koji bi upotpunio ovaj prilog.)

No comments: